PKK, Bahoz'un öldüğünü neden açıklamıyor?

Bahoz Erdal, PKK içinde yönetimi ele geçiren üç figürden biri olduğu için PKK ölümünü gizliyor.

PKK, Bahoz'un öldüğünü neden açıklamıyor?
PKK, Bahoz'un öldüğünü neden açıklamıyor?
Terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi olan 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülmesi Kandil'in sözde lider kadrosunun korku fitilini ateşledi. Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayı'nın Fehman Hüseyin'i takip için 20 kişilik özel ekip kurduğu ve 7 aydır adım adım takip ettiği öğrenildi.

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi'nin, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından 47 yaşındaki Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklaması gündeme bomba gibi düştü. 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in önceki akşam 20.30'da Suriye'de Himo beldesinden Kamışlı'daki YPG'nin kampına giderken hedef alındığı, Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğü belirtildi.

ÜÇ FİGÜRDEN BİRİYDİ


Bahoz Erdal'ın örgüt içindeki konumu ile ilgili de bilgi veren Abdullah Ağar, 'Terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra Bahoz, PKK içinde yönetimi ele geçiren üç figürden biri oldu. Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte yükseldi. Karayılan ve Bayık örgütün siyasi, idari ve istihbarat kısmındayken Bahoz örgütün silahlı kanattaki liderliğini yaptı. DAEŞ'in 2014 Haziran'da Musul'u ele geçirmesiyle Irak askerleri ve Peşmerge bölgeyi terk etti. Bölgedeki güç boşluğunu PKK'nın doldurmasında Bahoz başroldeydi. Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin terörize edilmesi, silahlandırılması, eğitilmesi konusunda da etkiliydi' dedi.

BİR YIL SONRA AÇIKLANMIŞTI

Kandil, Bahoz Erdal'ın yardımcısı olan 'Reşit Ersi' kod adlı terörist Mehmet Can Gürhan'ın 18 Kasım 2012'de Zağros Dağları'na düzenlenen hava harekatında öldüğünü bir yıl sonra açıklamıştı.

PKK, Bahoz'un öldüğünü neden açıklamıyor?