Kepez'den Antalya'ya Bir Kültür Merkezi Daha

Kepez Belediyesi, açılır-kapanır çatı sistemiyle Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nu, 12 ay kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği bir kültür merkezi haline getiriyor.

Kepez'den Antalya'ya Bir Kültür Merkezi Daha
Kepez Belediyesi tarafından yapılan 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun üzeri kapatılıyor. Kepez Park Orman projesinin inşa edildiği alanda bulunun tesise, kışın da kullanılabilmesi için açılır kapanır bir tavan yaptırılıyor.

Açık hava tiyatrosuna açılır-kapanır çatı

Açılır-kapanır çelik çatı sisteminin açık hava tiyatrosuna monte edilmesine başlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği 2009’da kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı tesisin olmadığı Kepez’e, 512 kişilik Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ni, 150 kişilik çok amaçlı salonların olduğu Osman Gazi ve Orhan Gazi Semt konaklarını, 2 bin kişilik çok amaçlı salon ile 300 ve 200 kişilik salonların bulunduğu Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’ni de armağan etmişti.

Arif Nihat Asya Kültür Merkezi

Açılır-kapanır çatı sistemiyle Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’na, kültür merkezi kimliği kazandırdıklarına işaret eden Başkan Tütüncü, “Yaz aylarında çatı açılacak ve tesis açık hava tiyatrosu olacak. Kışın ise çatı kapanacak ve tiyatro kültür merkezi haline gelecek. Çelik çatı sistemi monte edilmesi çalışmamız kısa bir sürede tamamlanacak. Arif Nihat Asya Kültür Merkezimiz, Kepez’imize, Antalya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA