Enez, Nüfusunun 20 Katı Turisti Ağırladı

Edirne'nin denize kıyısı olan Enez ilçesi, bayram tatilinde 200 bin turist ağırladı.

Ege Denizi'ne kıyısı bulunan Meriç Nehri'nin döküldüğü kuzey sahilindeki Enez, tarihi, kültürel yapısı ve deniziyle her yıl ağırladığı konuk sayısını artırıyor.

Ramazan Bayramı tatilinde de 200 bin turisti ağırlayan Enez, tatil sezonunda yeni konuklarını bekliyor.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinde Enez'in toplam nüfusunun neredeyse 20 katı konuğu başarıyla ağırladığını söyledi.

İstanbul'a 2,5 saatlik uzaklığının Enez'in cazibesini her geçen gün artırdığını ifade eden Bostancı, 'Altın sarısı kum, denizin güzelliği, fazla uzaklara gitmeden Ege'nin yanı başındaki Trakya'nın incisi Enez'imizde mevcut. Ne mutlu bize, misafirlerimizi güzel ağırladık, sezon için iyi referanslar sağladık.' dedi.

Enez'in bir kez daha rüşdünü ispat ettiğini belirten Bostancı, şöyle devam etti:

'Enez, Saros Körfezi'nin Avrupa'ya en yakın ve limana en son oturduğu nokta. Burası yüzde 44 ormanla kaplı, lagün gölleri, balık gölleriyle meşhur. Burada 28 kilometre sahilimiz var. Roma dönemine ait ve 1456'dan sonra da burası fethedilince Osmanlı dönemine ait çok büyük eserler var, hala dimdik ayakta. Böyle tarihi ve doğa harikası bir yerde insanlar 9 günlük tatilini geçirmek için buraya geldiler. Bunun böyle olacağını tahmin ettik. Esnafla toplantı yaparak önceden tedbirlerimizi aldık. Sahilde iğne atsan yere düşmezdi. 28 kilometrelik sahilde oturmaya yer bulamıyorsun. Bu kalabalığın boyutunu gösteriyor. Fırınlarımız, esnafımız gece-gündüz çalışıyor. Yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.'

Kaynak: AA