Batı Afrika'da Terörle Mücadele

Nijer Devlet Başkanı Issoufou, Batı Afrika ülkelerine Mali'nin kuzeyinde terörle mücadele için ortak güç kurma çağrısı yaptı.

Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou, Batı Afrika Ülkeleri Anlaşma Konseyi'ne üye ülkelere Mali'nin kuzeyinde terörle mücadele için ortak güç kurma çağrısında bulundu.

Issoufou, Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen 3. Batı Afrika Anlaşma Konseyi Zirvesi'nin açılışında konuştu.

Üye ülkelere Mali'nin kuzeyinde terörle mücadele için ortak güç oluşturma çağrısı yapan Issoufou, buradaki terör gruplarına operasyonlar yapılması için Mali'deki Birleşmiş Milletler (BM) İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) görev süresinin uzatılması ve güçlendirilmesi gerektiğini de belirtti.

Issoufou, 'Mali'de terörle etkili mücadele için Çad Gölü havzasında operasyonlar yapan kuvvet modelinde çok uluslu ortak bir güç oluşturmamız gerekli.' dedi.

Libya'daki olaylara da değinerek oradaki terörle mücadele çabalarına destek verilmesinin önemine işaret eden Issoufou, 'Terör gruplarıyla mücadelede güçlü bir hükümet kurulması amacıyla Libya'daki ulusal uzlaşı sürecini desteklemeliyiz.' ifadesini kullandı.

Batı Afrika ülkeleri arasında bölgesel işbirliğini geliştirme amacıyla 1959 yılında kurulan Batı Afrika Anlaşma Konseyi bünyesinde Nijer, Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahilleri ve Togo bulunuyor.

Kaynak: AA