Antalya'dan Kısa Kısa

Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, kültür merkezi haline getiriliyor.

Kepez Belediyesi, açılır-kapanır çatı sistemiyle Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nu, 12 ay kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği bir kültür merkezi haline getiriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün birinci döneminde Antalya'nın kültür ve sanat hayatına armağan ettiği 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun üzeri kapatılıyor.

Kepez Park Orman projesinin inşa edildiği alanda bulunun tesise, kışın da kullanılabilmesi için açılır kapanır bir tavan yaptırılıyor.

Açılır-kapanır çelik çatı sisteminin açık hava tiyatrosuna monte edilmesine başlandı.

Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'na kültür merkezi kimliği kazandırdıklarına işaret eden Tütüncü, 'Yaz aylarında çatı açılacak ve tesis açık hava tiyatrosu olacak. Kışın ise çatı kapanacak ve tiyatro kültür merkezi haline gelecek. Çelik çatı sistemi monte edilmesi çalışmamız kısa bir sürede tamamlanacak.' ifadelerini kullandı.

- Varsak'ın yolları modernleşiyor

Kepez Belediyesi, semt pazarı ve park talebi ihtiyacını karşıladığı, 7 yılda 51 kilometre asfalt hizmeti götürdüğü Varsak Altıayak Mahallesi'nde 13 bin 500 ton sıcak asfalt çalışması yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Osman Gazi ve Yunus Emre caddelerinde sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Gidiş ve geliş olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki caddeye 11 bin ton sıcak asfalt döküldü.

Recep Gürbüz ve Atatürk caddeleri arasındaki çift şeritli yolda, görme engelliler için özel olarak kabartmalı kaldırım taşlarının da olacağı 3 bin 100 metrekare parke kaldırım çalışması da yapılacak.

Kaldırım inşasında refüj düzenlemesi de yapılacak olan caddeye ağaç da dikilecek.

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Altıayak Mahallesi'ndeki Yunus Emre Caddesini de asfaltladı. Bin 200 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki caddeye bin 250 ton sıcak asfalt döküldü.

Bölgede yapılan asfalt çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin ayakları, evlerine, seralarına ulaşımlarında çamura değmeyecek.

- Kepez yaz spor okulları kapılarını açıyor

Antalya'da, Kepez Belediyesinin çocuklar için 8 branşta açacağı yaz spor okulu için kayıtlar başladı.

Belediyenin gelenekselleştirdiği yaz spor okulları için Turgut Özal Spor Salonu'nda 15 Temmuz'da 10.30'da açılış seremonisi düzenlenecek. Ücretsiz olan 2 aylık spor kurslarında, bu yıl 7- 16 yaş çocuklara futbol, basketbol, voleybol, tenis, güreş, tekvando, yüzme ve su topu olmak üzere toplam 8 branşta eğitim verilecek.

Antalya'nın dört bir yanındaki öğrencilere açık olacak olan kurslardan yararlanılması için velilerin çocuklarının kimlik fotokopileriyle Kepez Belediyesi Spor Kulübü'nde kayıt formu doldurması gerekiyor.

Her biri kendi alanlarında uzmanlaşmış ve ödüllü antrenörlerin görev yapacağı spor okullarında başarılı olan öğrenciler, Kepez Belediyesi Spor Kulübü alt yapısına girme fırsatı yakalayıp, lisanslı sporcular haline getirilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocukların gelişimi ve sağlığı için spora ağırlık verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin geleceği olan çocuk ve gençlerin önemsenmesi gerektiğine vurgu yapan Tütüncü, 'Onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.' dedi.
Kaynak: AA