Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Kudüs'te

Şükri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile biraraya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldiği bildirildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kudüs'e gelen Şükri, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Şükri, bölgede barışın sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin önerisini sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.

Barışın bölgeye büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Şükri, iki devletli çözümün gerçekleşmesi için ciddi uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, 'Mısır yönetimi, Ortadoğu'da adil bir çözüm istiyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.' dedi.

Şükri, Ortadoğu'daki barış sürecine hazırlık olarak iki devletli çözüm konusunda güven inşa edilmesi için 3 temel noktaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, 'adalet ve meşru haklar temelinde, bir diğerinin barış ve istikrar içerisinde yaşama hakkına saygı duyularak, iki bağımsız komşu devletin, karşılıklı olarak güven ve barış içerisinde birlikte yaşama arzusunun' gerekli olduğuna dikkati çekti.

İsrail Başbakanı Netanyahu da 'Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin girişimini hatta daha geniş kapsamlı bir girişimi bile memnuniyetle karşıladığını' belirterek, iki devletli çözümü somut bir şekilde görmek istediklerini aktardı.
Kaynak: AA