Fas Dışişleri Bakanı Mizvar Etiyopya'da

Mizvar, Etiyopya Başbakanı Dessalines ile görüştü.

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'ın, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Dessalines ile bir araya geldiği bildirildi.

Etiyopya devlet televizyonunun haberine göre, Fas'tan Etiyopya'ya 1997'den bu yana ilk defa dışişleri bakanı düzeyinde gerçekleşen bu ziyarette Mizvar, Başbakan Dessalines'e Fas Kralı 6. Muhammed'in 'ikili ilişkilerin geliştirilmesi' yönündeki mesajını iletti.

Haberde ayrıca, Fas ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirten Dessalines'in de Mayıs 2015'te Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom'un Fas'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Rabat'ta Büyükelçilik açarak bu alanda adım attıklarına işaret ettiği kaydedildi.

Fas, Batı Sahra Demokratik Cumhuriyeti'nin üyeliğini kabul etmesine tepki olarak 1983'te (adı 2002'de Afrika Birliği olarak değişen) Afrika Birliği Örgütü'nden ayrılmış ve Addis Ababa'dan elçisini çekmişti. Ancak Rabat yönetimi, 1997'de Addis Ababa'da Büyükelçilik açarak Etiyopya ile yeniden diplomatik ilişki kurmuştu.
Kaynak: AA