Burdur'da Jandarma Yasa Dışı Kenevire Geçit Vermedi

Burdur İl Jandarma Komutanlığı, 2016 yılının haziran ayında 254 olaya müdahale ederken, operasyonların çoğunluğunu yasa dışı kenevir ekiminin oluşturması dikkat çekti.

Burdur'da Jandarma Yasa Dışı Kenevire Geçit Vermedi
Haziran ayında jandarma sorumluluk bölgesinde 1 terör, 141 asayiş, 77 takibi gereken olay, 17 kabahat, 15 kaçakçılık ve 3 cezaevi firar olmak üzere toplam 254 olaya müdahale edildiği bildirildi.

Olaylarda, 238 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığı ve bu şahıslardan 3’ü hakkında güvenlik tedbir kararı verildiği kaydedildi. Yakalanan 16 şahıs hakkında ise idari para cezası uygulandığı, uygulamalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan 34 şüphelinin yakalanarak adli mercilere sevk edildiği belirtildi

Jandarma Trafik Şubesi, haziran ayında 2 ölümlü, 29 yaralamalı ve 11 maddi hasarlı olmak üzere 42 trafik kazasına müdahale etti. Kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 60 kişi yaralandı.

26 bin 58 kök kenevir

Burdur İl Jandarma Komutanlığı haziran ayında gerçekleştirilen operasyonlarda, ele geçirilen malzemeleri de açıkladı.

Operasyonlarda, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet tüfek mühimmatı, 7 bin 1 gram kubar esrar, 26 bin 58 kök kenevir, 30 gram kenevir tohumu, 20 paket kaçak sigara, 17 kilogram tütün, 5 bin 200 adet sigara kağıdı, 21 adet sigara sarma makinesi, 27 adet cep telefonu ele geçirildi. Yasa dışı kenevir bitkileri ise yakılarak imha edildi.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sorumluluk bölgesinde huzur ortamının sağlanması maksadıyla, kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla, toplum destekli kolluk anlayışı ile emniyet ve asayiş hizmetlerine 24 saat esasına göre aralıksız olarak azim ve kararlılık içerisinde devam edileceğini vurguladı.
Kaynak: İHA