Avcılar Kütahya'da Yarıştı

Dumlupınar Avcılık Atıcılık Federasyonu tarafından Kütahya’da bu yıl 4. düzenlenen atış yarışmaları, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Avcılar Kütahya'da Yarıştı
Hacı Azizler Atış Poligonu’nda Adapazarı, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Kütahya’dan yaklaşık 450 avcının katıldığı yarışmalar, yaklaşık 10 saat sürdü.

Yarışmalarda, petşişe tek kurşun dalında Bilecik’den Ali Çikir, hareketli hedef dalında Kütahya’dan Mehmet Akif Karadağ, keklik atışı dalında Bursa’dan Oktay Çivi, sabit hedef dalında Bursa’dan Ertuğrul Topcu ve trap atışı dalında yine Bursa’dan Eğrtuğrul Topcu birincilik elde etti.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun da izlediği yarışmaların sonununda, derece elde eden avcılara kupa ve av tüfeği hediye edildi.

Dumlupınar Avcılık Atıcılık Federasyonu Başkanı Süleyman Yiğit, yaptığı açıklamada, "Av sezonunun kapalı olduğu bir dönemde avcıların yarışmalara yoğun ilgi göstermesi bizleri sevindirdi. Bu yarışma Kütahya açısından önemli. 5 dalda yapılan yarışmalara 450’si yarışmacı olmak üzere yaklaşık bin 500 katıldı" dedi.

Yiğit, etkinliği katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ile federasyonun yönetim kurulu üyeleri Fikret Tüfek, Abdullah Şahin, Orhan Güre, Mustafa Ertekin, Selami Atak ve Alaaddin Tekin’e teşekkür etti.

Yarışmalarda tüm dallarda en yüksek puan alan Ertuğrul Topcu’ya ’baş avcı’ kupası takdim edildi. (EFE)
Kaynak: İHA