Ataol Behramoğlu Bodrum'da Şiir Dinletisi Sundu

Bodrum'da düzenlenen şiir dinletisini, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ'un da aralarında olduğu çok sayıda sanatsever izledi Başbuğ: 'Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl temmuz ayı içinde Dibeklihan'da kültür ve sanat festivali haftası yapacağız'.

Ünlü şair, yazar, çevirmen Ataol Behramoğlu, Bodrum ilçesinde şiir dinletisi sundu.

İlçeye bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Dibeklihan Sanat Köyü'nde düzenlenen etkinliğe, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile aralarında tanınmış isimlerin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Behramoğlu'na, müzisyen Haluk Çetin gitarıyla çalıp söylediği şarkılarla eşlik etti.

Dinleti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlker Başbuğ, 'Önümüzdeki yıldan itibaren her yıl temmuz ayı içinde Dibeklihan'da kültür ve sanat festivali haftası yapacağız. Her türlü faaliyet olacak. Böylece Bodrum'un sosyal ve kültürel yaşamına katkı olacak. Tiyatro, şiir her şey. Bu ağustos ayının başında da burada söyleşim olacak.' dedi.

Ünlü oyuncu Salih Kalyon da Ataol Behramoğlu'nun kendisi için önemli şairlerden birisi olduğunu dile getirdi. Kalyon, 'Bu akşam Dibeklihan'da onu dinleme fırsatı doğduğu için çok mutluyum.' diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte Behramoğlu, çok sayıda sevilen şiirini seslendirdi.
Kaynak: AA