2. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri

Erzurum'un Tortum ilçesinde düzenlenen organizasyonda Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.

Erzurum'da Tortum Belediyesince düzenlenen Uluslararası 2. Altın Kemer Karakucak Güreşleri'nde Fatih Yaşarlı, başpehlivan oldu.

Tortum güreş meydanında gerçekleştirilen güreşlere yıldızlarda 192, büyüklerde 135 olmak üzere 327 güreşçi katıldı. Büyükler kategorisine Azerbaycan’dan 8, Gürcistan’dan da 12 güreşçi yer aldı. Final maçında Kenan Gür’ü yenen Fatih Yaşarlı altın kemere ulaştı.

Büyük ve küçük kategorilerinde kilolarına göre er meydanına çıkarak ter döken sporcular, rakiplerini alt edebilmek için mücadele verdi.

Fatih Yaşarlı'nın altın kemerini Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak takarken, hediyesini de AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz takdim etti.

Programda konuşma yapan Hasan Çakmak, güreş sporuna belediye olarak çok önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:'İki yıldır altın kemer uygulamasını başlatmış bulunuyoruz. Bütün güreşçiler biliyorlar ki Tortum’daki güreşlerde kesinlikle şaibeye ve haksızlığa yer yoktur. Bundan dolayı da bizim güreşlere rekor katılım oluyor. Bu güreşlerin düzenlenmesinde maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim.'Programa, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ömer Düzgün, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA