Şehit Uzman Çavuş, Kürtçe Ağıtlarla Defnedildi

Bingöl’ün Genç ile Diyarbakır’ın Lice ilçeleri arasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı, memleketi Batman’da Kürtçe ağıtlarla defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş, Kürtçe Ağıtlarla Defnedildi
Genç ve Lice ilçeleri arasındaki Sağgözü köyü yakınlarında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 4 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı’nın (26) naaşı, Bingöl’de düzenlenen törenin ardından memleketi Batman’ın Kozluk ilçesine getirildi.

Şehidin naaşı, ilk olarak helallik alınması için Alıçlı köyündeki baba evine götürüldü. Burada taziyeleri kabul eden baba Hadi Avcı ve yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, Kürtçe ağıtlar yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin yakınlarını protokol üyeleri teskin etmeye çalıştı. Şehidin akrabaları zaman zaman sinir krizi geçirdi.

Ardından şehit için cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Vali Ahmet Deniz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, askeri erkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı kılındıktan sonra konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, bölücü terör örgütü ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, şehit Avcı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin amcası Cengiz Avcı ise, şehitle en son bir gün önce konuştuğunu ifade ederek, yaşanan durumun kendilerini üzüntüye boğduğunu kaydetti.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın dua etmesinin ardından şehidin naaşı gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.
Kaynak: İHA