Milli Savunma Bakanı Işık Açıklaması

'Milletimizin birliği ve beraberliği sürdükçe hiçbir tehdit, hiçbir güç Türkiye'ye diz çöktüremez. Hiçbir örgüt Türkiye'nin bileğini bükemez.'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Milletimizin birliği ve beraberliği sürdükçe hiçbir tehdit, hiçbir güç Türkiye'ye diz çöktüremez. Hiçbir örgüt Türkiye'nin bileğini bükemez.' dedi.

Işık, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesince Seka Park'ta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi'nin İslam alemi ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

TÜMSİAD'ın güzelliklerin yayılması, kötülüklerin azalması için gayret gösterdiğini belirten Işık, onun için TÜMSİAD'a emeği geçenlere teşekkür etti.

Işık, TÜMSİAD'ın, kazandığını iyiliklerin yayılması, kötülüklerin de azalması için harcayan insanlardan oluştuğunu dile getirerek, topluluğun kapitalist mantıkla değil, ahilik mantığıyla hareket ettiğine dikkati çekti.

- 'Hiçbir örgüt Türkiye'nin bileğini bükemez'

Bölgenin ciddi bir türbülansın içinden geçtiğini anlatan Işık, 100 yıl sonra taşların yerinden oynadığını ve bölgede ciddi sıkıntılar bulunduğunu söyledi.

Bakan Işık, bu sıkıntının da Türkiye'yi etkilememesinin mümkün olmadığına işaret ederek Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısında pek çok masum insanın hayatını kaybettiğini aktardı.

Ondan önce de Ankara, İstanbul ve Türkiye'nin değişik yerlerinde bombalar patladığını ve pek çok masum insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Işık, 'Türkiye, bir yandan güya din adına insanları öldüren bir cinayet şebekesiyle uğraşıyor, diğer yandan bin yıllık kardeşliğimizi, ülkemizin birliğini, dirliğini bozmak için terör şebekeleriyle uğraşıyor.' diye konuştu.

Fikri Işık, bunları yapanların hepsinin terör örgütü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Türkiye bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Burada en önemli unsur, birlik ve beraberliğimizdir. Milletimizin birliği ve beraberliği sürdükçe hiçbir tehdit, hiçbir güç Türkiye'ye diz çöktüremez. Hiçbir örgüt Türkiye'nin bileğini bükemez. Bu noktada en fazla dikkat etmemiz gereken birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Bu noktada TÜMSİAD'ın ve onları temsil eden camianın ne denli samimi çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz.'

Programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, belediye başkanları ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA