Kumru'da 'Askıda Ekmek' Projesi

Kumru Kaymakamlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sağlamak ve ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ‘Askıda Ekmek Var’ uygulamasını başlattı.

Kumru'da 'Askıda Ekmek' Projesi
Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan uygulama ile ihtiyaç sahiplerinin kimden geldiğini bilmedikleri bir ikramla evlerine ekmek götürmeleri amaçlanan "Askıda Ekmek Var" uygulaması, Kumru ilçesinde hayata geçti.

Kumru’nun 3 merkez mahallesindeki 11 fırında uygulanan ‘Askıda Ekmek’ uygulaması hakkında bilgi veren Kumru Kaymakamı Ali Özdemir, ‘Askıda Ekmek Var’ projesiyle, ihtiyaç sahiplerinin, hayırseverler ile yüz yüze gelmeden ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlandığını belirtti.

Kaymakam Özdemir, “Aynı zamanda ‘Askıda Ekmek Var’ projesi ile ihtiyaç sahibi insanların başkalarına minnet etmek zorunda kalmalarını da ortadan kaldırmıştır. Hayırseverlerin ve ihtiyaç sahiplerinin birbirini görmediği bu yardımlaşma modeli gösterişten uzak, toplumsal fayda oluşturan bir yaklaşımdır. Kumru Kaymakamlığı ve Kumru merkez mahallelerinde ekmek satışı yapmakta olan 11 fırın, bu proje ile sadece alan el ile veren eli gizliden buluşturmayı, muhtaç kardeşlerini hatırlamayı ve bu projenin Kumru’da bir kültür haline gelmesini amaçlamaktadır” dedi.

Kaymakam Özdemir, projenin uygulamaya başlanmış olduğu 16 Haziran 2016 tarihinden bu yana uygulamaya katılan fırınlar tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 3 bin 500 ekmek ulaştırıldığını açıkladı.

Kaynak: İHA