Karaçanta, Bayram Ziyaretlerini Başladı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kentte bulunan engelli okullarını ve yaşam merkezlerini ziyaret ederek, bayram öncesinde çocukların bayramını kutladı.

Karaçanta, Bayram Ziyaretlerini Başladı
Kars’ta bulunan engelli okullarını ve yaşam merkezlerini ziyaret eden Karaçanta, engelli eğitimcilerinin hakkının ödenemeyeceği söyledi.



Başkan Murtaza Karaçanta, “Çünkü bir normal öğrenci ile bu çocuklarımız çok farklılar. Unutmamamız gereken bir gerçek var ki her birimiz birer engelli adayıyız. Dolayısıyla engellilerimizi böyle özel günlerde değil her gün hatırlamamız lazım” dedi.

“Zihinlerdeki engelleri kaldıralım”

Engellilerin yaşamlarında farkındalık oluşturmak ve onların topluma entegre olmalarını sağlamanın toplumsal birliktelik ve dayanışmadan geçtiğini ifade eden Karaçanta, “Zihinlerdeki engellerin kalkması her sorunu aşacaktır. Öncelikli olarak klişeleşmiş ön yargılarımızdan vazgeçmeliyiz. Özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimiz için insanlık görevidir” diye konuştu.

Başkan Karaçanta ve beraberindekiler sırasıyla, okulları ziyaret ederek engelli öğrenciler ve öğretmenleriyle birlikte oldu. Başkan Karaçanta ve beraberindekiler engellilere yanlarında getirdikleri hediyeleri verdiler. Engelli öğrenciler daha sonra Başkan Karaçanta ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA