Hıncal Uluç'tan Cumhuriyet'e tepki

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı ardından 'Ölüm terminali' manşetiyle çıkan Cumhuriyet gazetesini yerden yere vurdu.

Hıncal Uluç'tan Cumhuriyet'e tepki
Hıncal Uluç'tan Cumhuriyet'e tepki
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısı ardından Türkiye tek yürek olurken Cumhuriyet gazetesi büyük bir skandala  imza atmıştı. Can Dündar yönetmenliğindeki Cumhuriyet gazetesi, 'Ölüm terminali' manşetiyle çıkarken, ceset fotoğraflarına yer vermişti. 

Gazetenin manşetine ve kullandığı fotoğraflara Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç tepki gösterdi. 

'BU NASIL UCUZLUK?'
'Sakin olmak mı?. Çıldırmak işten değil!.' başlıklı bir yazı kaleme alan Uluç, 'Dünyanın hiç, ama hiçbir 'Ciddi' gazetesi, bir terör eyleminden böyle bir resim basmaz.. Aslında satışları sadece resim ve başlığa dayalı bulvar gazeteleri bile yasak olmadığı halde, böyle resimleri 'Centilmen anlaşması yapmış gibi' pek kullanmazlar.. Çıktığı günden beri resimle hiç ilgisi olmamış 'Fikir Gazetesi' Cumhuriyet, birinci sayfasını nasıl bir tabloit gazeteden bile ucuzluk içinde pazarlar?.' ifadesini kullandı.

'CUMHURİYET'İN Mİ, IŞİD'İN Mİ İŞİ?'
Sabah yazarı şöyle devam etti: Nasıl olur da o alçakça saldırıya duyulan ulusal öfkeye tercüman olacak bir başlık yerine 'Ölüm Terminali' diye, o korkunç terörü düzenleyenleri keyifle yerlerinden fırlatacak bir manşet atar?. Avrupa'nın en işlek üç havalimanından birinin adını 'Ölüm Terminali' koymak Cumhuriyet'in mi işidir, yoksa eylemi yapan IŞİD'in mi, iyi düşünün o başlığı atan kardeşlerim?.

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Hıncal Uluç'tan Cumhuriyet'e tepki