Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik Siirt'te

Bakan Çelik, beraberindeki heyetle valiliği ziyaret etti.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik Siirt'te
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyet, Siirt Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Çelik, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Vedat Demiröz, Şaban Dişli ve Yasin Aktay, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile valiliği ziyaret ederek, Vali Mustafa Tutulmaz ile görüştü.

Daha sonra valilik makamındaki toplantıya katılan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Siirt'te tarım ve hayvancılık alanında yapılması gerekenler ve yapılabilecek konuları değerlendirmek üzere geldiklerini söyledi.

Ziyaretlerinde AK Partinin Siirt Sakarya Kardeşlik Köprüsü heyetinin bulunması ve bunun Kadir Gecesi'ne denk gelmesinin güzel bir tevafuk olduğunu belirten Çelik, ramazanı vesile kılarak Siirtli kardeşleriyle kucaklaşma imkanı bulacaklarını bildirdi.

'AK Partimizin organize ettiği kardeşlik köprüleri çerçevesinde Sakarya'dan gelenleri Siirtliler olarak misafir ediyorsunuz. Hep birlikte inşallah güzel bir kaynaşma gecesi geçireceğiz. Bu gece aynı zamanda Kadir Gecesi. Kadir Gecesi'ne bu etkinliğin tevafuk etmesi de hepimizi son derece memnun etmektedir.' ifadelerini kullanan Çelik, bütün vatandaşların Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

'Siirt'te yapılması gereken yatırım ve bakış açıları, tarım ve hayvancılık açısından ne olmalıdır? Bunları irdeleme imkanı bulacağız.' diyen Çelik, 'Özelikle ilk etapta hemen küçükbaş hayvancılık gelmektedir. Gerek arıcılık, fıstık ve benzeri ürünlerde, özelikle küçükbaş hayvancılıkta bakanlığımızın ne tür katkılar sunacağı konusunu değerlendirerek, Ankara'ya sağlıklı bilgilerle ve Ankara'dan da buradaki ihtiyaçları verecek şekilde bir gidişimiz olacak.' şeklinde konuştu.

Kentteki kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA