Büyükşehir Belediyesi, İftar Sofrasını Tarsus'ta Kurdu

İçel Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde kurduğu iftar sofralarına Tarsus ile devam etti. İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Tarsuslularla birlikte oruç açtı.

Büyükşehir Belediyesi, İftar Sofrasını Tarsus'ta Kurdu
Büyükşehir Belediyesi tarafından Hz. Danyal Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar yemeğinde Tarsuslular bir araya geldi. Yemeğe, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı da katıldı.

Ayyıldız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler ile başlayan programda, Başkan Kocamaz, masaları tek tek dolaşarak vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini kutladı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Kocamaz, düzenlenen iftar yemeklerinde tüm vatandaşlar ile birlikte Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamından kurtulması için dua ettiklerini ifade ederek, “Ramazan ayı gerçekten bereket, feyizlenme, bir araya gelme, buluşma, kaynaşma ve paylaşma ayıdır. Hepimizin gönülleri bu sofralarda bir araya geliyor. Bu mübarek günlerde insan biraz daha kendine dönüyor. Bugün ülkemizin bulunduğu kaos ortamından kurtulmak için dualar ediyoruz. İnşallah ülkemiz o özlediği barış ve kardeşlik ortamına bir an evvel döner” dedi.

Hz. Danyal Meydanı’ndaki iftar programı ile birlikte oluşan manevi havayı değerlendiren Kocamaz, “Bugün bu meydanı gördüğümde Mekke’yi, Medine’yi ve Kabe’yi hatırladım. Sanki oradaki maneviyat buraya, Hz. Danyal Meydanı’na yansımıştı. Bu da burada yaptığımız hizmetin, Hz. Danyal Peygamberi ortaya çıkarabilmek için verdiğimiz mücadelenin ne kadar hayırlı olduğunu göstermektedir. Burada 20 yıldır bir bayrak yükseldi. Birlik ve beraberlik içinde yükselttik bu bayrağı. Sizlerin desteği ile bu birlik bozulmayacaktır” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Can ise bu birlik ve beraberlik ortamının daim olmasını dileyerek, “İçel Büyükşehir Belediye Başkanımız her gün ilçelerde bir iftar veriyor. Bugün de bizleri bu meydanda buluşturdu. 20 yıl Tarsus’a hizmet eden Başkanımıza şahsım ve Tarsuslular adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA