Ballı Sütlü Pideye Yoğun İlgi

Çankırı'da bir fırın tarafından yapılan pide yoğun ilgi görüyor Pide ustası Şahin: 'Günlük yaklaşık 4 bin ballı sütlü pide yapıyoruz'.

Çankırı'daki bir fırın tarafından yapılan ballı ve sütlü pide yoğun ilgi görüyor.

Özellikle ramazan aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pideye, fırıncılar kendilerine has lezzet katmak için çeşitli ürünler katıyor. Şehirde bir fırının yaptığı ve vatandaşların beğenisine sunduğu ballı sütlü pide de yoğun ilgi görüyor.

Pide ustası Mevlüt Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 37 yıldır fırın ve pastacılıkla uğraştığını kaydetti.

Uzun yıllar pastacılık da yaptığı için sütün ve balın hamur üzerindeki etkisini bildiğini belirten Şahin, 'Pastacılık yaptığım için sütün ve balın yumuşak tutacağını düşündüm. Ramazan ayında damak tadı güzel olacağı düşüncesiyle ballı sütlü pide yapmaya başladık. 3 yıldır her ramazanda yapıyoruz.' dedi.

Daha önceki yıllarda da fındıklı sütlü pide yaptıklarını dile getiren Mevlüt Şahin, 'Sonra değiştirme kararı aldık. Her ramazanda ballı sütlü pide yapmaya başladık. Müşterilerimiz ballı sütlü pideyi çok sevdi. Talep oldukça iyi. Günlük yaklaşık 4 bin ballı sütlü pide yapıyoruz.' diye konuştu.

Pidenin yapılışını da anlatan Şahin, 'Malzeme olarak 1 kilo una 50 gram süt, 10 gram bal katıyoruz. 25 dakika falan kazanda hepsi karışıyor ve 260 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. Artık farklı pideler yapmayacağız. Bu tuttu ballı sütlü, buna devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Pide ustalarından Cemil Memiş de 16 senedir fırıncılık yaptığını, pideyi müşterilerinin çok beğendiğini kaydederek, 'Çankırı'nın dört bir yanına dağıtıyoruz, severek yiyorlar. Günlük 3 bin 500-4 bin arası satış oluyor. Bu güzel bir satış.' ifadelerini kullandı.

Fırının müşterilerinden Mustafa Yalçınkaya ise 'Pidemiz çok yumuşak ve lezzetli. Güzel olduğu için biz de alıyoruz. Ailemiz de pidenin tadını çok beğeniyor.' dedi.
Kaynak: AA