ANKARA'da Kadir Gecesi Coşkusu

Ankara’da vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. İftardan saatler önce Kocatepe Camii’nin avlusuna yer sofraları kuruldu.

Başkent’te vatandaşlar, Kadir Gecesi’ni ibadet ederek geçirmek için camilere akın etti. İftardan saatler önce Kocatepe Cami’nin avlusuna yer sofraları kuran Ankaralılar; genç, yaşlı, kadın, erkek demeden caminin avlusunu doldurdu. Kurulan yer sofralarında iftar yapan vatandaşlar, teravih namazını kılıp, dualar ederek kadir gecesine ulaşmanın verdiği mutluluğu yaşadı.

Kadir Gecesi için kurban kesip, akrabalarına Kocatepe Camii’nin avlusunda iftar veren Selim Bayraktar isimli vatandaş, “Dayılarım, annem, ağabeylerim hepsi burada. Manevi duygularımız birikti şu anda. Allah kabul ederse ailemizle birlikte iftar açmış olacağız. Ben dün bir kurban kestim Allah kabul ederse; iftar menüsünde o var, pilav var, mercimek çorbası var ve tulumba tatlısı var. Manevi duygularımızın attığı bir yer burası. İftardan sonra da teravih namazımızı kılacağız inşallah” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte iftar yapmaya gelen Hüseyin Çopur isimli vatandaş ise “Bu ailenin en yaşlısı benim. Burada önemli olan dini bir mekanda bir paylaşımı, beraberliği sağlamak. Onun için çok mutluyuz, çok bahtiyarız. Herkese de tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Teravih namazını kılmak için Kocatepe Camii’ne gelen sinema sanatçısı Mehmet Emin Eren, “Bin aydan daha hayırlı olan mübarek geceye ulaşmanın mutluluğu ve bahtiyarlığı içindeyim. Yüce Allah’a hamd-ü senalar olsun. İslam alemine yapılan bu şiddetli kıyımı, bombalama eylemlerinden dolayı da son derece müteessirim. Moralimiz kırık, acımız büyük. Ben yapımcı, yönetmen ve sinema sanatçısıyım. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ne ve dünya platformuna sinema diliyle anlatmanın hesapları içindeyim. Terörün, teröristin dini, imanı, namusu, şerefi, haysiyeti, kitabı olmaz. Bunların inanıyorum ki yeri cehennemliktir. Böyle bir cennet umudu olmayan, ahret yaşamını bu kadar körü körüne berbat eden bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Bu yüzden Yüce Allah’a şu mübarek Kadir Gecesi’nde dua ediyoruz. Ya İlahi Ya Rabbi, memleketimize dirlik, düzen, kardeşlik sevgisi versin. Bu ülke şehitler yatağı, gaziler diyarı oldu. Yüce Allah’a inanıyorum ki her karanlık gecenin mutlaka bir aydınlık sabahı vardır” ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi’ni Kocatepe Camii’nde ibadet ederek geçirmek isteyen vatandaşlar, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, herkesin kandilinin mübarek olmasını dilediklerini söyledi.

Kaynak: İHA