'Tarımda Üretim Planlaması Yok'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ilçe gezileri kapsamında Yumurtalık’ta köylüleri ve çiftçileri ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Tümer, hükümetin tarımda üretim planlaması olmadığını, çiftçilerin de son yılların en zor günlerini yaşadığını söyledi.

'Tarımda Üretim Planlaması Yok'
Yumurtalık’ta partisinin ilçe örgütünü ve belediyeyi ziyaret eden Milletvekili Metin, ilçe merkezindeki vatandaşlar ve esnafla görüştü, sırasıyla Demirtaş, Sugözü, Zeytinbeli ve Yeniköy’deki vatandaşlarla bir araya geldi.

Köylerde çoğunluğu çiftçilikle hayatlarını idame eden vatandaşların tarım sektöründe yaşanan daralma nedeniyle ürününü değerinde satamadığını ifade eden Tümer, tarım kenti olmasına karşın Adana’da buğday, mısır, pamuk, patates ve soğan üreticisinin büyük zararla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Hükümetin tarım politikasının olmadığına işaret eden Tümer, üretim planlamasını yıllardır hayata geçiremeyen iktidarın çiftçiyi son yıllarda görülmemiş bir şekilde çıkmaza sürüklediğini vurguladı.

İlçe halkının yol, su, kanalizasyon, tarım topraklarında toplulaştırma gibi belli başlı sorunlarını dinleyen Tümer, bu konularla ilgili yetkilileri anında telefonla arayarak çözüm aradı.
Kaynak: İHA