Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteğiyle Sinop’ta yürütülen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” proje pazarı ve sertifika dağıtım töreni programı gerçekleşti.

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor
İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle belirlenen eğitmen tarafından 18-40 yaş arası 30 kadın çiftçiye yönelik girişimcilik eğitimleri verildi.

Eğitimler sonrasında girişimci kadınlar sertifika almaya hak kazandı.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen proje pazarı ve sertifika dağıtım törenine Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündogdu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak ve çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterimi, sertifika dağıtım töreni ve dereceye giren projelerin açıklanmasının ardından proje pazarı açılışı gerçekleştirildi, sonrasında davetliler iftar programına katıldı.

Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında Sinop merkeze bağlı Mertoğlu köyünden örtü altı raf sistemi ile yediveren çilek yetiştiriciliği yapan Alime Çekirdek, birinciliği kazandı. Erfelek Salı köyünden kestane balı, arı sütü, polen ve propolis üretimiyle Sema Aydın ikinciliği, Gerze Abdaloğlu köyünden ise kayın mantarı yetiştiriciliği ile Seda Dinç üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlere sertifikaları verildi ve proje pazarı gezilerek incelendi.
Kaynak: İHA