Sağlıklı Yaşam Araçları Sağlık İçin Yollarda

Sağlık Bakanlığı’nın "Sağlıklı Yaşam Araçları" projesi kapsamında Eskişehir’e gönderilen 2 araçla birlikte halka yönelik eğitim çalışmalarına başlandı.

Sağlıklı Yaşam Araçları Sağlık İçin Yollarda
Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili; farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesinin önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı’nın çalışma ve kampanyalarından toplumun ve bireyin daha fazla bilgi edinmesi amacıyla hayata geçirilen "Sağlıklı Yaşam Araçları" projesine ilişkin olarak Eskişehir’e 2 araç geldiğini ve halka yönelik eğitim çalışmalarına başlandığını anlatan Dr. Demirel, “Müdürlüğümüz tarafından 7 Haziran 2016 Salı günü Ağapınar İlkokulu ve Taptuk Emre Ortaokulu bahçesinde sağlıklı yaşam aracıyla eğitim verildi.

Eğitimde çocukların eğlenerek sağlıklı bilgiler edinebilmesi için obezite, hareketli yaşam ve sağlık için önerilerin bulunduğu çizgi filmler kullanıldı. Eğitimden sonra obezite, yeterli dengeli beslenme, süt tüketiminin önemi konularında broşürlerin ve sağlıklı yaşam temalı boyama kitabının dağıtımı yapıldı. 8 ve 9 Haziran tarihlerinde sağlıklı yaşam aracı ile Yıldırım Beyazıt, Vali Ali Fuat Güven, 24 Kasım, Metin Sönmez, Hacı Feride Koruyucu, İsmet İnönü, Avukat Şahap Demirer, Cahit Kural, Çamlıca Ticaret Odası ilkokulları 1. sınıf öğrencilerine koruyucu ağız ve diş sağlığı-diş fırçalama teknikleri konularında eğitimler verilerek, Sağlıklı Çocuk “Dişlerimizi Fırçalayalım” dergisi dağıtımı yapıldı. Yine 9 Haziran tarihinde sağlıklı yaşam aracı ile TÜLOMSAŞ Fabrikası’na gidilerek sigaranın zararları konusunda bilgilendirici broşürler dağıtılıp sigara kullanan çalışanlara nikotin bağımlılık testleri uygulanmıştır. Yapılan test sonucunda muayene ve tedavi konusunda yönlendirme yapılmıştır” diye belirtti.

Kaynak: İHA