Ordu'da Adresler Kapıda

Ordu Büyükşehir Belediyesi, adres kaynaklı sorunların önüne geçmek ve adres karmaşasını önleyip il genelinde bütünlük sağlamak amacıyla başlattığı adres ve numaralama (numarataj) çalışmalarına devam ediyor.

Ordu'da Adresler Kapıda
Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca, bir yandan yeni adresler oluştururken diğer yandan mevcut adres verilerini sahadan toplayarak bilgisayar ortamına aktarıyor. Bilgisayar ortamına aktarılan adres verilerinin doğruluğu Ulusal Adres Veri Tabanından kontrol edilerek varsa hatalı kayıtlar düzeltiliyor. Bu sayede il genelindeki tüm adresler standart hale getirilmiş oluyor.

TABELALAR YENİLENİYOR

İl genelinde yürütülen diğer bir çalışmada ise eskiyen ve üzerinde yeterli adres bilgisi bulunmayan mevcut cadde, sokak ve dış kapı tabelaları yenileriyle değiştiriliyor. Halen birçok cadde, sokak ve binada tabela bulunmuyor. Mevcut tabelalar da eski, yıpranmış ya da yetersiz kalıyor. 2 yıldan bu yana devam eden numarataj çalışmaları ile standart adres bilgileri oluşturulan yerleşim yerlerinde cadde, sokak ve dış kapı tabelaları yerlerine takılmaya başlandı. Eski tabelalar yenileriyle değiştirilirken, tabelası olmayan yerlere de yenileri takıldı.

Çalışmalar kapsamında Aybastı, Çaybaşı, Gülyalı,Gölköy, Kabadüz, Ulubey ve Perşembe ilçelerinin merkez mahallelerinde Bin 200 adet direk tipi, 180 adet duvar tipi cadde ve sokak tabelası ile 12 bin 500 adet dış kapı numarası yerine takıldı.

Yerlerine takılan dış kapı tabelalarında, öncekilerden farklı olarak kapı numarasının yanı sıra mahalle ve cadde, sokak bilgileri de yer alıyor. Adres tabelaları kapı numarasından çok, adres bilgi kartına benzeyen özelliğini ile dikkat çekti.
Kaynak: İHA