Midyat'taki Terör Saldırısı

Hayatını kaybeden Bekir ve eşi Hayriye Sayan'ın cenazeleri toprağa verildi Çiftin oğlu Mahir Sayan: 'Anne ve babam oruçluydu ve bu şekilde hayatını kaybettiler'.

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü mensuplarınca emniyet müdürlüğüne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Bekir ve eşi Hayriye Sayan'ın cenazeleri toprağa verildi.

Sayan çiftinin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Midyat Hükümet Konağı önündeki törenin ardından ilçeye bağlı Kutlubey köyüne götürüldü. 5 çocukları bulunan Bekir (61) ile eşi Hayriye Sayan (60) için köyde düzenlenen cenaze törenine, yakınları ve köylülerinin yanı sıra Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu ve Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez katıldı.

Sayan çiftinin cenazesi, Müftü Mehmet Şafi Bilik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köylülerin omuzlarında köy mezarlığına getirildi. Kaymakam Bingöl ile bir jandarma komutanı, Bekir Sayan ile eşinin tabutunu omuzladı. Sayan çiftinin cenazesi, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Çiftçilik yapan Bekir Sayan'ın eşiyle cezaevinde bulunan oğullarını ziyaret etmek için Midyat'a gittiği, Emniyet Müdürlüğünün karşısında dolmuş beklerken patlamanın meydana geldiği, Hayriye Sayan'ın olay yerinde, Bekir Sayan'ın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Öte yandan, cenaze namazının ardından AA muhabirine konuşan çiftin oğlu Mahir Sayan, İzmir'de bulunduğunu, olayı duyduktan sonra Midyat'a gelirken anne ve babasının öldüğünü yolda öğrendiğini söyledi. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Sayan, 'Anne ve babam oruçluydu ve bu şekilde hayatını kaybettiler.' dedi.

Kaynak: AA