Midyat'ta Saldırının İzleri Siliniyor

Mardin’in Midyat ilçesinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısının izleri siliniyor. Emniyet Müdürlüğü binasında hafriyat kaldırma çalışması sürerken ilçede birçok esnaf iş yerlerini açmadı, bazıları ise tahrip olan dükkanlarının önünde olası hırsızlık olaylarına karşı nöbet tuttu.

Midyat'ta Saldırının İzleri Siliniyor
Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dün teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polis şehit olmuş, 3 vatandaş hayatını kaybetmiş, aralarında polis ve çocukların da bulunduğu 52 kişi yaralanmıştı. Emniyet binasının ön cephesinin tamamen yıkıldığı patlamada, binanın yaklaşık 500 metre etrafındaki çok sayıda ev, iş yeri ve araç da zarar görmüş, yaklaşık 200 iş yeri kullanılamaz hale gelmişti.

Patlamanın yaşandığı bölgede, olay yeri inceleme çalışması sona erdi. Büyük hasar gören emniyet binasında hafriyat kaldırma çalışması sürerken, binanın etrafı beton bariyerlerle kapatıldı. Bina çevresinde zarar gören kaldırımlar ile elektrik trafo ve panolarının onarım çalışmaları da sürüyor.

Öte yandan, patlamanın yaşandığı bölgede bulunan esnaflar kepenklerini açmazken, bazıları esnaflar olası hırsızlık olaylarını önlemek için dükkanlarının önünde nöbet tuttu.

Kaynak: İHA