Kaldırım İşgali İçin Yürüdüler Vale İşgalini Görmezden Geldiler

Adana’da kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yapan bir grup, yürüyüş alanları daralmasına rağmen valelerin müşteri araçlarını kaldırıma çift sıra park yapmalarını görmezden geldi.

Kaldırım İşgali İçin Yürüdüler Vale İşgalini Görmezden Geldiler
Kentin gelişmesiyle birlikte yükseklikleri kısalan, genişlikleri artan kaldırımlar, birçok cadde ve sokakta adeta otopark veya işletme alanı olarak kullanılıyor. Bu durum en çok dezavantajlı vatandaşlar için zorluk çıkarıyor.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencileri, "Engelsiz Trafik Gönüllüleri" projesi kapsamında dün farkındalık oluşturmak amacıyla Ziyapaşa kaldırımlarında Kent Konseyi Engelli Meclisi Ali Duran Karakaya, projenin başındaki Doç. Dr. İsmail Güneş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelliler ve aktivistlerin de katılımıyla Atatürk Parkı’nda toplandı.

Doç. Dr. İsmail Güneş, kaldırım işgali sorununun sadece engelliler için değil, birçok vatandaş için problem meydana getirdiğini belirterek, “Bu, çağdaş olmanın gereğidir. Çağdaş olmanın gereğine tüm halkımızın dikkatini çekmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SÖZLÜ: "BURADA BULUNUŞUMUZ İNŞALLAH HEDEFLERİMİZE KATKI SAĞLAYACAK"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise ’Engelsiz Kent Adana’ sözünü yerine getirmek için emek sarf etmek zorunda olduklarını belirtti.

Medeni toplumların bu sorunları aştığını söyleyen Sözlü, “Bizim de çağdaş medeniyet hedefimiz de muhakkak ki bu meseleyi halletmek, bu konudaki bilincin artırılması, toplumda yerleşmesi demektir. Bugün burada bulunuşumuzla inşallah bu hedeflere ulaşmamıza katkı koyacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından Ziyapaşa Bulvarı’ndan Şinasi Efendi Caddesi’ne doğru yürüyen grup, kaldırımı işgal eden araçları görüntüleyip tepki gösterdi. Şinasi Efendi Caddesi’ne gelindiğinde ise köşede bulunan valeler tarafından kaldırım üzerine çift sıra park edilmiş en az 6 aracı yürüme alanlarının daralmasına rağmen görmezden gelen grup, biraz ilerde toplu fotoğraf çektirdikten sonra bölgeden ayrıldı.
Kaynak: İHA