İşte o hainler

Kanlı saldırının ayrıntıları netleşmeye başladı. Bomba yüklü araçla saldırıyı biri kadın diğeri erkek 2 terörist düzenledi. Olay yerindeki parçalanmış ceset canlı bomba ihtimalini de güçlendirdi

İşte o hainler
İşte o hainler
Önceki gün Vezneciler'de düzenlenen hain terör saldırısı sonrasında titiz bir çalışma yürüten İstanbul polisi, MOBESE kameralarından elde edilen görüntülerden yararlanarak saldırıda patlatılan otomobilin plakasını ve teröristlerin kimliklerini tespit etti. Edinilen bilgilere göre hain saldırıda düğüm, 34 LRK 76 plakalı Renault Clio marka kiralık otomobilin bir araç kiralama şirketinden kiralandığının belirlenmesinden sonra çözüldü. Bu gelişme üzerine şirketin 3 yetkilisi gözaltına alındı. Şirketten GPS kayıtlarını temin eden ve MOBESE görüntüleri ile karşılaştıran İstanbul Polisi, Mercan'daki bir otoparkta aracın izine ulaştı. Patlamadan sonra Mercan'daki katlı otoparkta incelemeler yapan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi polisleri, güvenlik kamerası kayıtlarından hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin görüntülerini de elde etti. Görüntülerden yola çıkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri araçtakilerden birinin L.Ç. isimli kadın diğerinin ise U.B. isimli bir erkek terörist olduğunu belirledi.

İşte o hainler

İKİ İHTİMAL VAR

Teröristlerin kiraladıkları otomobili 5-7 Haziran arasında Mercan'daki İSPARK'a ait katlı otoparka bıraktıkları anlaşıldı. Polis, aracın saldırı sabahı saat 06.42'de çıkış yaptığını tespit etti. Vezneciler'e götürülen araç 1.5 saat önce patlama yerine park edildi. Bombalı aracı iki teröristin araç içinden mi yoksa uzaktan kumanda ile dışarıdan mı patlattığı araştırılıyor.

KİMLİĞİ BELİRSİZ CESET CANLI BOMBA MI?

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside de 6'sı polis olmak üzere 10 kişinin kimliği tespit edilmişti. Parçalanmış son cesedin ise kime ait olduğu anlaşılamamıştı. DNA ve parmak izinden hareketle kimliği belirsiz cesedin kime ait olduğu ortaya çıkacak.

BOMBALI ARAÇ KATLI OTOPARKTA 2 GÜN KALMIŞ

Teröristler tarafından kiralanan ve bomba yüklenen otomobilin 5-7 Haziran arasında Mercan'daki İSPARK'a ait katlı otoparka park edildiği belirlendi. Aracın saldırı sabahı saat 06.42'de iki terörist tarafından otoparktan çıkarıldığı ve Vezneciler'e götürüldüğü tespit edildi. Bomba yüklü aracın olaydan yaklaşık bir buçuk saat önce patlama noktasına ulaştığı anlaşıldı. Bombalı araç 08.40'ta Çevik Kuvvet otobüsünün geçtiği sırada patlatıldı.