İnternet Çocukların Yeteneklerini Köreltiyor

Dünyada ve Türkiye’de teknolojinin hızla geliştiği günümüzde bilgisayarların çocuk kullanımına sunulmasının çocuk üzerinde olumsuz etki oluşturacağını savunan emekli öğretmen Nazede Gündüz Keleş, “Çocuk yaşlarda bilgisayar ve internet ile tanışan çocuklar verimli kullanılmadığı sürece doğal gelişimi ile süreç içerisinde kazanması gereken yeteneklerini de köreltiyor” dedi.

İnternet Çocukların Yeteneklerini Köreltiyor
Bilgisayarların yaygınlaşmasıyla son zamanlarda okul çocuklarına İnternet ödevlerinin verilmesini de eleştiren Keleş, “İnternet ödevi çocuğu hazırcılığa ve tembelliğe itiyor. Çocuğun kabiliyetini tam olarak yansıtamıyor. Aynı zamanda başarısını kısıtlıyor. Ben bugün emekli değil de hizmet başında olan bir öğretmen olsam İnternet ödevi vermem. Çocuklara İnternet ödevi vermekle çocuğun zeka gelişimi kısıtlandığı gibi el becerileri de engelleniyor. Çocuk geçiyor bilgisayar başına ve İnternet'ten bir başkasına ait doğru veya yanlış bir konuyu indiriyor ve hazırca da süslüyor. Öğretmene işte benim ödevim diyor. Bu durum karşındaki çocuğu başarısını yansıtmaz. Bu çocuk acaba bu sayfaları okudu mu ve bu yazıların içeriği hakkında ne derece bilgi edinmiştir? Burada öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Bilgisayar ve internetin verimli kullanılmadığı sürece çocukları araştırmacılıktan da alıkoyduğunu savunan Keleş, küçük yaşlardan itibaren çocukları hazırcılığa teşvik ettiğini ifade etti.

Kaynak: İHA