CHP'li Hasan Akgün'ün 3 sene hapsi istendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Başkan Yardımcısı Maksude Gönül hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP'li Hasan Akgün'ün 3 sene hapsi istendi
İki yardımcısı Eresin Hotel sahibinden 500 bin TL rüşvet alırken suçüstü yakalanarak tutuklanan ve adının pek çok yolsuzluğa karıştığı iddiasıyla CHP'den ihracı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet edilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün üç sene hapsi istendi. CHP'li Akgün için görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle üç sene hapis talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Gazeteci Dursun Boran'ın Büyükçekmece müracaat savcısı Kemal Durmaz'a yaptığı suç duyurusu 2016/ 21922 soruşturma numarasıyla işleme kondu. Boran, imar kirliliğine neden olma, kişilerin huzur ve sükununu bozma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma gerekçeleriyle CHP'li belediyeye suç duyurusunda bulundu. Dilekçede CHP'li Başkan Akgün ve yardımcısı Maksude Gönül Sak'ın. Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı girişinde kamu yoluna ve kaldırıma yapılan kaçak bekçi kulübelerini 2 senedir yıkmadığı ve suçluları koruduğu belgelerle anlatıldı.

BÜYÜKŞEHİR KAÇAK YIKIN DİYOR, CHP UYGUN DİYOR
İddiaya göre geçmişte de aynı yerde kaçak bekçi kulübelerinin bulunduğu bölgedeki kulübeler, 13 Ağustos 2014 de Büyükşehirce yıkıldı. Ertesi gün, mahallede bir grup yolun her iki tarafına ‘kaçak' ve yapımı suç olan bekci kulübelerini yaptılar. Harcanan 100 bin TL civarındaki para ise Çamlıca Sitesi sakinlerinden alındı. Mahalleye ve girişine site havası veren, kulübeleri yıkmayan CHP'li Başkan Akgün, TCK 257 maddesine göre görevi kötüye kullanma suçundan yargılanacak.

21 Aralık 2015 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Yunus Emre Küçük, 2 yanına konan kaçak kulübelerinin yıkılması gerektiğini bildirmişti. Ancak CHP'li Başkan Hasan Akgün talimatıyla Başkan Yardımcısı Maksude Gönül Sak 22.07.2015 tarih 814447 sayılı yazıyı göstererek yönetmenliğe uygun olduğunu iddia etmişti.