Burhaniye'de Öğrenciler İçin Yaz Kampı Bu Senede Açılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesinin düzenlediği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksek Okulunun katkılarıyla yapılan “Eğlenerek Üretiyorum Yaz Kampı” bu yıl 11 Temmuz’da başlıyor. Geçtiğimiz yıl ortaokul öğrencilerine yönelik olarak yapılan tarıma yönelik kamp büyük ilgi görmüştü.

Burhaniye'de Öğrenciler İçin Yaz Kampı Bu Senede Açılacak
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın önem verdiği projeler arasında yer alan Eğlenerek Üretiyorum Yaz kampının 2.’si için düğmeye basıldı. Reha Yurdakul Kültür Merkezi Salonu’nda, bu yaz kampa katılacak öğrencilere, Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Yüksel Yüce, Milli Eğitim Şube Müdürü Aytaç Ayaz ve Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Sorumlusu Ayfer Arıcan kamp hakkında bilgiler verdi.

Kampa katılacak öğrenciler ile ilk olarak Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal sohbet ederken, öğrencilere toprakla buluşmanın ve kamp hayatının yararlarını anlattı. Ardından Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, öğrencilerin rahatları ve güvenlikleri için her türlü koşulun sağlandığını belirterek öğrencilere kampta iyi zaman geçirmelerini diledi.

KAMPTA NELER YAPILACAK

Burhaniye Belediyesi, uzun yaz tatilinde öğrenciler için tarım kampının 2. Sini 11 Temmuzda başlatırken kampın asıl teması çocukları toprakla buluşturmak olarak açıklandı. Bunun yanında çocukların kampta iyi arkadaşlıklar edinmeleri sağlanırken eğlenmelerine ve öğrenmelerine yönelik de tiyatro-drama dersleri, halkoyunları dersleri, modern dans kursları, okuma saatleri gibi kursalar verilirken spora yönelik ise basketbol dersleri, futbol dersleri, yüzme etkinlikleri ve yakın savunma eğitimleri verilecek.

KAMPIN AMACI NEDİR?

Tarım ve tarıma dair her konunun, yeni nesil çocuklara gösterilmesi, yediğimiz ürünlerin hangi aşamalardan geçerek sofralara geldiğinin bilincinin oluşturulması sağlanacak olan kampta, tarıma yönelik ekme, biçme, toplama ve hatta satış aşamalarının tamamını öğrenciler yapacak. Yaz Kampı olarak planlanan proje kapsamında çocuklar kendileri için oluşturulan Burhaniye Meslek Yüksekokulu’nda’ kalacaklar ve okula yakın belirlenen arazide tarımsal faaliyetlerini sürdürecekler. Günümüzde, uzmanlar tarafından sürekli dillendirilmeye başlanan “Teknoloji Bağımlılığının” da önüne geçmeyi hedeflenen kampta, çocuklar, bir hafta da olsa teknolojiden uzak bir şekilde kendi yaşıtları ile vakit geçirecekler.
Kaynak: İHA