Vali Büyük'ün Adı Anadolu Lisesine Verildi

Adana’da görev yaptığı sürece kamuoyunun sevgi ve takdirini kazanan Vali Mustafa Büyük’ün adı Gürselpaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Anadolu Lisesi’ne verildi.

Vali Büyük'ün Adı Anadolu Lisesine Verildi
Kendi adını taşıyan okul inşaatında, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, yaklaşık 10 dönümlük bir alanda kurulan 32 derslikli liseye adının verilmesinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti.

Görevi boyunca eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntıların çözümlenmesine, özellikle okul sayısının arttırılması konusuna önem verdiğini kaydeden Vali Mustafa Büyük, adının bir eğitim yuvasına verilerek yaşatılacak olmasının kendisi için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.



Yeni eğitim yılında, kendi adını taşıyan Anadolu Lisesi’nde eğitim ve öğretim görecek olan öğrencilere şimdiden başarı dileklerini ileten Vali Mustafa Büyük, eğitim ve öğretim kurumlarının yaygınlaştırılması, yeni bilim yuvalarının oluşturulması konusundaki çabaların kararlılıkla sürdürüleceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA