Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Vezneciler’de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda şehit olan 22 yaşındaki polis memuru Emrah Pekdoğan’ın cenazesi memleketi Kırıkkale’de dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kırıkkale merkez Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba evine sabah saatlerinde getirilen şehidin naaşı, helallik alınıp dua edilmesinin ardından Nur Cami ve Külliyesi’ne götürüldü. Burada şehidin babası Mehmet ve ağabeyi Üzeyir Pekdoğan ile yakınları Emrah Pekdoğan’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Narişen Pekdoğan da oğlunun tabutuna bakarak, "Sürmelime hakkım helal olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet mensupları, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı namazın ardından şehit polis memuru Emrah Pekdoğan’ın cenazesi Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak: İHA