Makedonya'daki Siyasi Kriz

Üsküp şehir merkezindeki üç kavşağı ulaşıma kapatan göstericiler, cumhurbaşkanı ve hükümete istifa çağrısını yineledi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 'Renkli Devrim' ve 'Protesto Ediyorum' hareketleri üyeleri tarafından düzenlenen protestoda şehir merkezindeki üç kavşak ulaşıma kapatıldı.

Ellerinde bayraklar ve üzerinde 'Protesto ediyorum' yazılı araçla şehir merkezinde toplanan göstericiler, Kızılhaç binası, adliye ve Ortodoks kilesinin bulunduğu kavşakları yarım saatliğine ulaşıma kapattı.

Kavşakları ulaşıma kapamanın protestolarının bir parçası olduğunu söyleyen göstericiler, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve hükümete istifa çağrısını yineledi.

Göstericilerden Aleksandar Bogoevski, bugün 'Renkli Devrim'in devam edeceğini söylemek üzere toplandıklarını belirterek, 'Taleplerimiz yerine getirilmediği sürece durmayacağız. Kavşakları ulaşıma kapatarak başladığımız eylemlerimiz, şehrin tamamını ulaşıma kapatarak sürecektir.' dedi.

Renkli boyalarla yollara 'Sizinle işimiz bitti' yazan göstericiler, hükümetin en kısa zamanda istifa ederek, işlediği tüm suçlar için hesap vermesi gerektiğini savundu.

Göstericiler, cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasının yanı sıra ülkede demokratik ve adil seçimlerin yapılmasını sağlayacak geçici hükümetin kurulmasını, hakkında ev hapsi verilen göstericilerin serbest bırakılmasını ve bu kişiler hakkındaki soruşturmanın kapatılmasını talep etti.
Kaynak: AA