Kadıköy'deki Cinayet Davası

Öğretmen Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, 5'i tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kadıköy'de, öğretmen Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin, 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4'ü tutuklu 6 sanık katıldı. Duruşmayı Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ve arkadaşları da izledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Yıldız Şahin, olayın güvenlik kamerası görüntülerindeki kişilerin kimliklerinin ve olaydaki davranışlarının ayrı ayrı tespit edilmesine ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğüne yazılan yazıya cevap verilmediğini tutanağa geçirdi.

Söz alan müşteki avukatlarından Ayhan Erdoğan, 'Kriminal inceleme için yapılan işlemlerin uzaması ve yazılan son yazının olumsuz dönmesi halinde Ulusal Kriminal İnceleme Biriminden bu konuda rapor alınmasını talep ediyoruz. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istiyoruz' dedi.

Sanık Mert Nikelay'ın avukatı Kadir Şimşek de yargılamada artık sona yaklaşıldığını ifade ederek, 'Tüm tanıklar dinlenmiş, deliller toplanmıştır. Sanığa atılı suçun vasfının değişeceği kanaatindeyiz. Dinlenen hiçbir mağdur, sanığın kendilerine yönelik eylemlerinden bahsetmemiştir. Sanık sadece maktule 2 yumruk vurmuştur. Bu eylemin öldürme kapsamında değerlendirilmemesi gerekir. Bir yıldan fazla süredir tutukludur. Bu nedenle tahliyesini talep ediyoruz.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünden gelecek cevabın beklenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Duruşma sonrası açıklama

Duruşmanın ardından adliye bahçesinde toplanan bir grup, 'Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz' yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı.

Grammeşin ailesinin avukatlarından Ayhan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay anı görüntülerine ilişkin istenen raporun mahkemeye gelmediğini belirterek, 'Sanıkların olay yerindeki, olay sırasındaki konumlarının belirlenmesi açısından bu rapor önemli. Bu aynı zamanda cezalandırılmalarında da önemli bir delil olarak kabul ediliyor. Rapor gelmiş olursa yargılamanın sonuna gelmiş olacağız. Toplumsal destek olmaz ise bu yargılamanın adil bir şekilde sonuçlanmasında avukatların etkisi yeterli olmayacaktır.' ifadelerini kullandı.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında bulunduğu gruptakiler, açıklamanın ardından bir süre slogan atıp dağıldı.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin'in olay tarihinde arkadaşları ile Kadıköy'de bir arkadaşlarının askere gitmesi nedeniyle düzenlenen eğlenceye katıldığı belirtildi.

Grammeşin ve yanında bulunan arkadaşlarının mekandan ayrılarak evlerine gitmek üzere dağınık olarak yürüdükleri sırada tanımadıkları 2 kişinin arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulunduğu kaydedilen iddianamede, iki grup arasında tartışma çıktığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerindeki bir barın sahibi olan Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı saplaması üzerine Grammeşin'in hayatını kaybettiği anlatıldı.

Şüpheli Erkan Çınar'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, diğer şüpheliler Cemal Diri, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç'ın 'kasten öldürmeye yardım etme' ve 'yaralama' suçlarından on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, diğer sanıklar Soner Açık, Oğuzhan Çiftçi, Serhat Ali Günay, Hasan Özcan ve Ercan Arslan'ın ise 'yaralama', 'silahla tehdit' ve 'suç delillerini yok etme' gibi değişik suçlardan cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA