İşsize yılda 15 bin 600 TL

‘İşbaşı Eğitim Programı’, işsizlere büyük fırsat sunuyor. İşsizler hem meslek ediniyor hem de aldığı eğitim sırasında 1 yılda 15 bin 600 lira kazanabiliyor.

İşsize yılda 15 bin 600 TL
İşsize yılda 15 bin 600 TL
İşsizler, 'İşbaşı Eğitim Programı' ile hem meslek ediniyor hem de aldığı eğitim sırasında para kazanıyor. Eğitim süresinde aylık bin 300 lira ödeniyor. Programa katılanın cebine 1 yıllık eğitim süresi boyunca ise 15 bin 600 lira giriyor. İŞKUR, bu programı 6 ay olarak uyguluyordu. Kısa süre önce yapılan düzenlemeyle bu süre 12 aya çıkarıldı.

Bu imkandan yararlanmak için 15 yaşını doldurmak, işsiz olmak ve İŞKUR'a kayıt yaptırmak yeterli. Lise ve üniversite öğrencileri de okurken bu programlara katılabiliyor. Programa katılanlar, belirlenen işyerine giderek işi yerinde görüp öğrenebiliyor. 12 ay süren eğitimde aylık ödeme, net bin 300 lira. Bu ödeme devlet tarafından yapılıyor. Üniversite öğrencileri program süresince burs ve kredilerini de kesilmeden alabiliyor. Ayrıca katılımcıların, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından ödeniyor. Katılımcılar böylece, sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Bu programdan bu yıl en az 500 bin işsiz yararlanacak.

PRİM DEVLETTEN

İşbaşı Eğitim Programı'nı en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerleri düzenleyebiliyor. Bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sanayi odaları da programı uygulayabiliyor. İşbaşı eğitim programında gençlerin primlerini de devlet ödüyor.