İbrahim Kalın'dan Avrupa'ya terör çıkışı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'dan Avrupa'ya terör çıkışı
İbrahim Kalın'dan Avrupa'ya terör çıkışı
Avrupa'nın ve Amerika'nın teröre karşı takındığı iki yüzlü tavırı sert bir şekilde eleştiren İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da görevinin başında olduğunu söyledi.

Kalın'ın konuşmasından satırbaşları:


Teröristlerin Ramazan sabahı bu saldırıları gerçekleştirmesi onların karakterlerini de ortaya koyuyor. PKK'nın kimin maşası olduğu da çok açık şekilde görülmektedir. Bugün terörü kınayıp bize destek mesajı açıklayan dostlarımız acaba Avrupa'daki terörü nasıl görüyor. Avrupa'daki çifte standartın, iki yüzlülüğün biran önce bitmesini diliyoruz. Amerika'ya da bir çağrı yapmak istiyoruz gerçekten teröre karşıysanız PKK'nın uzantıları ile olan ilişkilerinizi bir an önce sonlandırmalısınız.

Dün bir Amerikan vatandaşı DAEŞ terör örgütüne katılmak için yakalandı ve 12 yıl hapse mahküm edildi. Demek ki terörle mücadele söz konusu olunca gereken adımlar atılabiliyor. Biz Türkiye için de bu hassasiyetin devreye sokulmasını istiyoruz.

AB İLİŞKİLERİ


Avrupalı dostlarımızın Türkiye'nin erörle mücadelesini aksatacak hiç bir istekte bulunmaması gerekmektedir. Terörle mücadele noktasında Türkiye'yi zaafa uğratarak bir adım atmamız mümkün değil. Bu konuda gerekli müzakereleri yürütüyoruz.

AFRİKA İLE İLİŞKİLER


Türkiye'nin 2005 yılından beri uyguladığı Afrika açılımının gereği olarak Cumurbaşkanımızın Afrika ziyaretleri de devam etmektedir mve bundan sonra da devam edecektir. Somalide 80 dönümlük bir arazi üzerine çok güzel bir büyükelçilik açacaktır.

MUHAMMED ALİ'NİN CENAZE TÖRENİ

Buradan Muhammed Ali2nibn ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz ve kendisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Muhammed Ali Türk halkının da gönlünde yer etmiş bir güzel insandı. Dayın Cumhurbaşkanımız da kendisi için yapılacak ceneze törenine katılacak.

ALMANYA İNCİRLİK'İ KULLANIYOR


Almanya'nın İncirlik'te üs kurma gibi bir üssü yok. hali hazırdaki üssü kullanmaya yönelik bir istekleri vardı ve zaten iki uçakla da bu üssü bir süredir kullanıyorlar.

HATAY'A DÜŞEN MERMİLER

Hatay'a düşen mermilerle ilgili gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bu güne kadar 3 binden fazla DAEŞ hedefini vurduk ve bin 400 den fazla DAEŞ militanını da etkisiz hale getirdik. Bundan sonra da gereken mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

AFRİKA ZİYARETİ İMZAYI GECİKTİRDİ


Dokunulmazlık dosyaları Cumhurbaşkanımıza geldiği gün Afrika ziyareti başladı geldikten sonra da değerlendirip imzaladı. Bu sürenin planlı olduğu noktasındaki haberler tamamen spekülatif haberlerdir.

HAKAN FİDAN GÖREVİNİN BAŞINDADIR

Sayın Hakan Fidan görevinin başındadır. Bu tür haberlerin çıkmasındaki amaç hakan Fidan'ı yıpratma amaçlıdır. Bu tür yalan yanlış haberlerle kendilerince Hakan Fidan'ı yıpratmaya çalışıyorlar. Başarılı olamayacaklar.