Dtb Başkanı Yeşil, Sur Esnafını Dinledi

Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’i makamında ziyaret ederek, Sur içinde yaşanan çatışmalı süreçten büyük yara aldıklarını ve bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi.

Dtb Başkanı Yeşil, Sur Esnafını Dinledi
SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Alkan, Ahmet Bilgin, Mahmut Kaymak, Halit Saylık ve Eshat Güvendir, DTB Başkanı Engin Yeşil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan SİDER Başkanı Yılmaz, Diyarbakır’da yaşanan çatışmalı sürecin Sur iş dünyasında ağır tahribatlara neden olduğunu belirterek, “Sur Esnafımızı yeniden bir araya getirmeliyiz. Bunun içinde yeni bir alana ihtiyaç duymaktayız. Bu konuda sizlerin de desteklerine ihtiyaç duymaktayız. Amacımız 33 medeniyete ev sahipliği yapmış 5. Harem-i Şerif olarak kabul edilen kadim şehrimizin esnaflarını iflasın eşiğinden kurtarmaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DTB Başkanı Yeşil ise, “Sur bölgesinde yaşananların ardından esnafın tekrardan huzurlu ve bereketli günlerine geri dönmesi için sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte bir çok girişimlerde bulunduk. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımız ve esnaflarımız için yine sivil toplum kuruluşlarımızla beraber gerekli tüm girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA