Çilem Karabulut için karar verildi

Kocasını öldürdüğü iddia edilen Çilem Karabulut'a 15 yıl hapis cezası verildi Mahkeme Başkanı, kararın oy çokluğuyla alındığını kendisinin ise ceza verilmemesi yönünde karşı oy kullandığını söyledi.

Çilem Karabulut için karar verildi
Adana'da 33 yaşındaki kocası Hasan Karabulut'u öldürdüğü iddia edilen Çilem Karabulut, 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu Çilem Karabulut ile avukatları katıldı. Karabulut'u Adana Kadın Platformu üyesi 10 kadın avukat da savundu. Çilem Karabulut'un annesi Emine ve babası Yusuf Doğan ile öldürülen Hasan Karabulut'un annesi Hatun Karabulut'un da katıldığı duruşma, görüntülü kayıtla yapıldı.

Çilem Karabulut'un avukatları, Çilem'in kendisine yönelik haksız saldırı sonucu eşini öldürdüğünü iddia edip TCK'nın 27/2'nci maddesine göre ceza verilmemesini istedi. Öldürülen Karabulut'un anne ve babasının avukatları ise cinayetin planlanarak işlendiğini iddia ederek Çilem'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

'Keşke sağınmaevinin varlığından daha önce haberim olsaydı'

Mahkeme Başkanı, Çilem Karabulut'a son savunmasında söyleyeceği bir şey olup olmadığını sordu. 'Konuşmak istiyorum' diyen Çilem, şunları söyledi:

'Önemli bir hususa değineceğim. Fuhuş olayına açıklık getirmek istiyorum. 'Hasan beni alıp birine sattı' diye algı var. Böyle bir şey olmadı, 'Hasan aldı beni sattı' demedim, zorladığını söyledim. İnsanların acısına saygı duyuyorum. Onların evlatları ise benim de eşimdi. Onları kötülemiyorum. Hasan 'silerim seni' dedi. Gidebileceğim bir yer vardı da ben mi gitmedim? Koruma kararları aldırdım. Adliyenin dili olsa da konuşsa. Babam istemedi, 'gelme' diyor. Biri 'gitmeyeceksin' diyor. Beni bir yakınınızın yerine koyun. Başka çarem yoktu, mecbur kaldım. Keşke olmasaydı. Sığınmaevini burada öğrendim, keşke o zaman polis beni sığınma evine yönlendirseydi.'

Çilem Karabulut için karar verildi

Oy çokluğuyla 15 yıl

Mahkeme Başkanı Ogün Maden, kısa bir ara verdikten sonra kararı açıkladı. Çilem Karabulut, 'eşini kasten öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Eylemini, öldürdüğü eşinden kaynaklanan haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için cezası 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürüldü.

Mahkeme başkanı ceza veri̇lmemesi̇ yönünde oy kullandı

Mahkeme Başkanı, bu kararın oy çokluğuyla alındığını kendisinin ise ceza verilmemesi yönünde karşı oy kullandığını söyledi. Başkan Maden, tutanağa muhalefet şerhini de yazdırdı. Mahkeme Başkanının bu kararı Çilem'in avukatları tarafından alkışlandı.

Duruşma sonunda Çilem Karabulut, annesi ve babasına 'Sizleri seviyorum' dedi.

Adana'da Çilem Karabulut'un, 8 Temmuz 2015'te evinde eşi Hasan Karabulut'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddia edilmiş, olayın ardından kaçan zanlı, ertesi gün polise teslim olmuştu.
Kaynak: AA