Çevre Planında Akkuyu'nun İşaretlenmemesi İstendi

CHP İçel İl Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin çevre planında işaretlenmemesi istendi.

Çevre Planında Akkuyu'nun İşaretlenmemesi İstendi
Silifke Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İçel Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdar Kuyucuoğlu, Dr. Hüseyin Çamak, ında katıldığı panele TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir ve MMO İçel Eski Şube Başkanı Serdar Erkan konuşmacı olarak katıldı.

TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir, İçel Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin işaretlenmemesi için meclis üyelerini ve bu yörede yaşayan halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Belediye meclislerinin halkın iradesini yansıttığını belirten Pamir, "Kentimizi yöneten belediye başkanları Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, geçtiğimiz yıllarda belediye meclislerinden alınan kararlarla, toplanan yüz binlerce imzalarla halkın Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı olduğu ortadadır. Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri olarak onaylayamaz. Her aşaması ülke geleceğini ve canlı yaşamını tehlikeye atacak olan hukuksuz bir şekilde devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinin uygulanmasına alet olmayınız. Akkuyu’nun Çernobil ve Fukuşima olmasına izin vermeyiniz. Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretli olduğu 1/50 bin ölçekli planın onaylanmamasını bekliyoruz" dedi.

Panelin sonunda CHP İçel İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, konuşmacılara çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA