Çanakkale'de Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisiyken Güzel Sanatlar alanında birçok başarılı çalışmalara imza atan 4 sanatçı, mezun olmalarını bir sergi açarak kutlayacak. ‘Geleneksel Türk Sanatları 4. Sınıf sergisi’ 14 Haziran Salı günü saat 17.00’de açılacak.

Çanakkale'de Geleneksel Türk Sanatları Sergisi
Biblo yarışmasında Eczacıbaşı Vitra Karo Özel ödülü ve 2. SSEDD biblo yarışmasında Selçuk Tülek Özel ödülüne layık görülen Çini sanatçısı Ecem Göğüsgeren ( 23) , yurtiçi ve uluslararası yarışmalarda sergileme ödülleri alan Serhan Ayhan ( 30), 2.Evliya Çelebi Çini Yarışmasında Efsane Çini Özel Ödülüne layık görülen Berrin Sazlı (25) ile teknik ressam olarak emekliğe ayrıldıktan sonra hat sanatına olan ilgisinden dolayı üniversite eğitimi alıp bu yıl mezun olan Meral Ulucan’ın (55) eserleri 14 Haziran 2016 Salı günü Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sergilenmeye başlanacak.

Çini ile hat sanatını buluşturan motiflerin yer alacağı sergi ücretsiz olarak gezilebilecek. Diğer üç arkadaşı ile aynı okuldan (ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü) mezun olan genç çini sanatçısı Ecem Göğüsgeren “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden mezun oldum. Okul hayatım boyunca birçok karma sergi ve çalıştaylarda yer aldım. Ancak önümüzdeki hafta Çanakkale’de açacağımız sergi kadar hiç heyecanlanmadım. Müthiş duygular yaşıyorum. Sanki hocalarımızın önünde birkez daha sınavdan geçmiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA