Başkan Hiçyılmaz, Singapur Büyükelçisi'ni Konuk Etti

Singapur Büyükelçisi A. Selverajah, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Hiçyılmaz, Singapur Büyükelçisi'ni Konuk Etti
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Büyükelçi Selverajah’ı konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Hiçyılmaz, Kayseri’nin ekonomik ve sosyal yaşamına ilişkin bilgi paylaştı. Kayseri Ticaret Odası’nın, 17 bini aşkın üyesiyle Kayseri iş dünyasını temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Türkiye bölgesinde önemli bir ülke olup ekonomik gelişmesini hızla devam ettiriyor. Kayseri de bu gelişmenin içinde yer alan, 1 milyon 300 bini aşkın nüfusu, 3 organize sanayi bölgesi ve serbest bölgesi ile ticaretin ve ekonominin merkezi konumunda olan bir şehirdir.” dedi.

Kayseri’nin; mobilya, elektrikli ev aletleri ve çelik kapı sektörlerinin ön plana çıktığı bir şehir olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “Son yıllarda yapılan yatırımlarla Kayseri’de makine imalatı sektörü de gelişme göstermektedir. Hedefimiz Kayseri’yi daha fazla geliştirmek, üretim ve ihracatta daha fazla artış sağlamaktır.” diye konuştu.

Singapur’a TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu ülkeyi görme şansını yakaladığını belirten Hiçyılmaz, “Singapur’un ekonomik gelişmesi dünyaya örnek gösterilecek tarzdadır. Singupur’un özellikle reexport ile kazandığı ekonomik gelişme önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçinin ziyaretinin karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesi noktasında önemli olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, “Ülkelerimiz arasında karşılıklı iş adamlarının buluşacağı ziyaretler yapılabilir. Singapur’un dış ticarette sağladığı başarıları Türkiye olarak biz de sağlayabiliriz. Ülkenizdeki ileri teknoloji yatırımları Kayseri Serbest Bölgesinde uygulanabilir ve know-how aktarımı yapılabilir. Kayseri Serbest Bölgesi’nde ortaklaşa yapılacak yatırımlar ile Afrika ve Balkan ülkelerine yönelik ticaret geliştirilebilir.” diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz konuşmasının son kısmında, Büyükelçi A. Selverajah, bu ziyaretinin bir başlangıç olmasını ve ülkeler arasındaki yatırım imkanlarının ve ekonomik ilişkilerin artmasını dilediğini belirtti.

Konuk Büyükelçi A. Selverajah da, Kayseri’nin Türkiye’de önemli bir merkez olduğunu iş adamlarının Singapur’daki yatırım olanakları ve ticarete ilişkin gelişmeleri takip etmesi bakımından bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Büyükelçi, İstanbul Ticaret Odası ile geniş çapta bir organizasyon planladıklarını ve böyle bir etkinliğin Kayseri’de de yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Görüş alışverişinin yapıldığı ve yatırım olanaklarının nasıl değerlendirilebileceğinin konuşulduğu ziyaretin sonunda, Başkan Hiçyılmaz tarafından Büyükelçi A. Selverajah’a plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA