Zafer Konuşmasını 35 Bin Liralık Ceketle Yaptı

ABD’de başkan aday adaylarından Hilary Clinton, New York’taki ön seçimlerin ardından yaptığı zafer konuşmasını 12 bin 495 dolarlık (yaklaşık 35 bin TL) ceketle yaptı.

Zafer Konuşmasını 35 Bin Liralık Ceketle Yaptı
ABD’de Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimleri için başkan aday adaylarının destek arama çalışmaları devam ediyor. Her geçen gün daha da kızışan seçim kampanyalarının eşitsizliği ile ilgili çeşitli ifadeler dile getirilmeye devam ederken başkan aday adayı Hilary Clinton’un giydiği bir ceket bu eşitsizliğin son somut örneği oldu. Aynı zamanda ABD’nin eski Dışişleri Bakanı da olan Clinton’ın Nisan ayında New York’ta yapılan ön seçimlerin ardından gerçekleştirdiği zafer konuşmasında giydiği 12 bin 495 dolarlık Giorgio Armani ceketi eleştirel yorumları da beraberinde getirdi.

Öte yandan, first lady olduğu dönemlerde daha gösterişsiz kıyafetler tercih eden Hilary Cliton, New York senatörü ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemlerde ise daha ciddi kıyafetlere yönelmişti. Kıyafetlerinde ciddi bir değişime gittiği ifade edilen Clinton’un gardırobunun neredeyse bir servete mal olduğu kaydediliyor. ABD’de yayınlanan New York Post, geçtiğimiz yıl boyunca Clinton’un tercih ettiği yeni ürünler dikkate alarak, başkan aday adayının seçim kampanyası gezilerinde giydiği kıyafetlerine 200 bin dolar harcamış olabileceğini savundu. Siyasi isimlerin danışmanlarından Patsy Cisneros, Clinton’ın yeni makyajının ise oldukça doğal olduğunu böylece dikkatleri üzerine çektiğini savundu.

Kaynak: İHA