STK'lardan Suriye Halkı İçin Yardım Çağrısı

Sivil toplum kuruluşları, hava saldırıları ve çatışmaların devam ettiği Suriye'de halka gıda yardımı çağrısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşları, hava saldırıları ve çatışmaların sürdüğü Suriye'de halka gıda yardımı yapılması çağrısında bulundu.

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel, AA muhabirine, ramazanla birlikte insanların gıda ihtiyaçlarının daha da önem kazandığını söyledi.

Ülkenin birçok bölgesinde çatışma ve hava saldırılarının devam ettiğini aktaran Karayel, 'Daha fazla insana ulaşılması için yardımların hız kesmeden bölgeye ulaştırılması gerekiyor.' dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu da Suriye'de insanların savaşın gölgesinde altıncı kez ramazana girdiğini belirtti. Karacaoğlu, 'Son dönemde Rusya'nın da hava saldırılarına ağırlık vermesiyle sivil kayıplar arttı. Bombardıman altında yaşayan halk iyice zor durumda. İHH'nın araştırmalarına göre, Suriye'de 10 milyon insan yardıma muhtaç. Yardımların ara verilmeden devam etmesi gerekiyor. 600 bin yetimin bulunduğu ülkede insanlar, temel yaşam malzemelerine bile ulaşamıyor.' diye konuştu.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) Başkanı Abdurrazzak İldiz de savaşta en çok sivillerin zarar gördüğüne işaret etti.

Ramazanda bile Suriye'nin birçok bölgesine hava saldırısı düzenlendiğini belirten İldiz, 'Bombalar altında yaşayan mazlum Suriye halkına bu kutsal ayda yardımların daha çok ulaşması gerekiyor. Türkiye'den gidecek yardımlar hem ramazan ayını rahat geçirmelerini hem de hayatta kalmalarını sağlayacak.' dedi.

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş da Suriye halkının zor günler yaşadığını kaydetti.

Özellikle Halep'te rejim ve Rus destekli hava saldırılarının sürdüğünü anlatan Altıntaş, 'Dün, sahur ve iftar zamanı Halep bölgesine 50'yi aşkın varil bombası atıldı. Saldırılar devam ettikçe göç de artıyor. Kalan halk, hayatta kalmak için gıdaya ihtiyaç duyuyor. Suriye'nin hemen her bölgesine acil gıda yardımı ulaştırılmasını gerekiyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA