Şehit Jandarma Er Bulut Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde PKK’lı teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Salih Bulut, memleketi Sivas’ın Yıldızeli ilçesine Kavak Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Er Bulut Son Yolculuğuna Uğurlandı
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Harmancık Tüneli girişinde askeri araca açılan ateş sonucu Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kavak Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Salih Bulut ağır yaralandı. Gümüşhane’de hastaneye kaldırılan ve daha sonra Trabzon’a sevk edilen Er Salih Bulut iki gün süre yaşam mücadelesini kaybederek Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde şehit düştü. Hüsne-Nihat Bulut çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Bulut’un naaşı Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçakla memleketi Sivas’a gönderildi. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşını Nuri Demirağ Havalimanı’nda Vali Vekili Salih Ayhan, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve şehidin yakınları karşıladı. Anne Hüsne, baba Nihat ve şehidin 17 yaşındaki kardeşi İbrahim aynı uçakla Sivas’a geldi. Şehidin yakınları ve ailesi cenazenin indirilişi sırasında gözyaşı döktü. Şehidin annesi ve babasına askeri personel destek oldu. Askeri manga tarafından cenaze aracına konulan şehidin cenazesi daha sonra Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin naaşı ikindi namazına yakın morgdan alınarak baba ocağı Kavak Köyü’ne getirildi.

Şehidin cenazesi köyde bulunan Kavak Şehit Nadir Bekar İlköğretim Okulu’nun bahçesine getirildi.

Şehidin kardeşi Hüseyin Bulut bu sırada ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Alınan helalliğin ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan cenaze namazını kıldırdı. Cenaze namazının ardından anne Hüsne Bulut oğlunun tabutuna sarılarak feryat etti. Daha sonra askeri manga tarafından alınan cenaze top arabasına konuldu. Köy mezarlığına götürülen cenaze burada gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bekar olan şehidin terhisine 150 gün kaldığı öğrenildi.

Cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Vekili Salih Ayhan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Adnan Arslan, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Kaynak: İHA