Myanmar'da Gazeteciye Hapis Cezası

BBC Birmanca servisinde çalışan Nay Myo Lin'e, polis memuruna hakaret suçundan 3 ay hapis cezası verildi.

Myanmar'da bir gazeteciye, polise saldırı suçundan 3 ay hapis cezası verildi.

Avukatı Thein Than Oo, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Birmanca servisi için çalışan Nay Myo Lin'in, öğrencilerin düzenlediği bir gösteriyi takip ettiği sırada bir polis memuruna saldırdığı iddiasıyla mahkum olduğunu bildirdi.

Thein Than Oo, müvekkilinin bir vatandaşa yardım etmeye çalıştığını ve polis memurunu kasten incitmediğini savunarak, temyize gitmeyi planladıklarını söyledi.

Mandalay'daki bir mahkemenin verdiği hüküm için 'Mahkemenin bu kararı almış olması utanç verici' diyen avukat, polisin gazetecilere düşmanmış gibi muamele etmemesi gerektiğini belirtti.

Nay Myo Lin, Myanmar'da eski siyasi mahkum Aung San Suu Çii liderliğindeki yeni hükümet göreve geldiğinden bu yana mahkum edilen ilk gazeteci oldu.

Myanmar'da 2015 yılı mart ayında Yangon yakınında, akademik özgürlüğü engelleme amacı taşıdığı savunulan yasa tasarısının protesto edildiği gösteriyi izleyen Nay Myo Lin'in, polisin motosikletinden indirdiği bir protestocuya yardım etmek isterken polisle kavgaya girdiği bildirilmişti.
Kaynak: AA