Milli Takımlar 2016 Takvimi Netleşti

Türkiye Voleybol Federasyonu, milli takımların 2016 takvimini açıkladı. Haziran ayından Eylül ayına kadar A Bayan Milli Takımı 4, A Erkek Milli Takımı 6 uluslararası organizasyonda mücadele edecek. U20, U19, Genç, Yıldız, Küçük Bayan-Erkek milli takımlarımızı Eylül ayına kadar yoğun bir turnuva programı bekliyor.

Milli Takımlar 2016 Takvimi Netleşti
Takım sporlarında dünya çapında başarılara imza atan en başarılı spor dallarımızdan birisi olan voleybolda A Bayan Milli Takımı; 117 puanla FIVB sıralamasında dünyanın ilk 10 ülkesi arasında. Voleybolun devleri kabul edilen Çin, Brezilya, Rusya, Japonya, Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Güney Kore’nin ardından bayan voleybolumuz FIVB 2015 dünya sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

A Bayan Milli Voleybol Takımı, 2015 yılında birinci tamamladığı Montreaux Volley Masters’ın bu yılki organizasyonuna, 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında İsviçre’nin Montreux kentinde katıldı ve turnuvayı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

MİLLİLER WORLD GRAND PRIX’YE KATILACAK

Montreux Volley Masters sonrasında A Bayan Milli Voleybol Takımı, 10 Haziran’dan itibaren FIVB World Grand Prix serisine katılacak. 28 ülkenin katıldığı FIVB World Grand Prix’de ilk etap 10-12 Haziran Rusya’nın Kaliningrad şehrinde başlayacak. CEV konfederasyonunda yer alan Türkiye’nin bulunduğu C1 grubunda Belçika, Rusya, Hollanda yer alacak. İkinci etap ise, 17-19 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleri’nde Long Beach’de düzenlenecek. Long Beach’teki grupta Türkiye Almanya, Japonya ve A.B.D. ile aynı grupta. Grand Prix’nin üçüncü etap heyecanı ise 24-26 Haziran’da Türkiye’ye ve voleybolun da başkenti olan Ankara’ya taşınacak. Ankara etabında Türkiye; Brezilya, Belçika ve İtalya ile aynı grupta karşı karşıya gelecek. FIVB World Grand Prix Finali ise 6-10 Temmuz tarihleri arasında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenecek.

A Bayanlar Grand Prix 1. Etap Rusya, Kaliningrad 10-12 Haziran

A Bayanlar Grand Prix 2. Etap A.B.D. Long Beach 17-19 Haziran

A Bayanlar Grand Prix 3. Etap Türkiye, Ankara 24-26 Haziran

A Bayanlar Grand Prix Finali Tayland, Bangkok 6-10 Temmuz

A MİLLİ ERKEK VOLEYBOL TAKIMI PROGRAMI

Türkiye Voleybol Federasyonu ve kulüplerin yaptığı yatırımlarla son yıllarda dünya sıralamasında yükselmeye başlayan erkek voleybolumuz, FIVB 2015 sıralamasında 36. sırada.

A Erkek Milli Voleybol Takımı, 2016 yılında FIVB World League’de (Dünya Ligi) CEV konfederasyonunda 2. Grupta mücadele edecek. FIVB World League 2. Grup, A Grubu maçları 17-19 Haziran’da İzmir’de başlayacak.

A Grubu’nda Türkiye İzmir’de; Portekiz, Slovakya ve Hollanda ile karşılaşacak. Hemen ardından E Grubu maçları 24-26 Haziran tarihleri arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de oynanacak. Kahire’deki maçlarda Türkiye; Japonya, Finlandiya ve ev sahibi Mısır ile karşılaşacak. 2. grubun son grubu olan H Grubu maçları Çin’in Xuancheng kentinde 1-3 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. H Grubu’nda Türkiye; Japonya, Slovakya ve Çin ile mücadele edecek. Grup sıralamasına göre FIVB World League 2. Grup Final maçları 9-10 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’de yapılacak.

A Erkek Milli Voleybol Takımı, Eylül ayında Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Avrupa Şampiyonası 2. Round Elemeleri tarihleri; 15-19 Eylül ve 22-25 Eylül. Elemlerde Türk Milli Takımı’nın rakipleri Belarus ve Hollanda olacak.

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup A Grubu Türkiye, İzmir 17-19 Haziran

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup E Grubu Mısır 24-26 Haziran

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup H Grubu Çin, Xuancheng 1-3 Temmuz

A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup Finali Portekiz 9-10 Temmuz

A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2.Round Elemesi Türkiye 15-19 Eylül

A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2.Round Elemesi Hollanda 22-25 Eylül

Kaynak: İHA