Meclis Kapandı, Tartışma Başladı

Bilecik İl Genel Meclisi Haziran ayı son birleşimi bugün yapılırken, 6 gündem maddesinin görüşüldüğü günün ardından oturumun kapatılması ile tartışmalar yaşandı.

Meclis Kapandı, Tartışma Başladı
İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler’in gündemi kapatmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölpazarı İl Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, İl Özel İdaresine ait greyderlerin belediyelere dağıtıldığını belirterek, "Bizim görevimiz Özel İdarenin hak ve hukuklarını savunabilmek. Özel İdarenin gelirlerine giderlerine sahip çıkabilmek. Araç alıyoruz, araçlarımızı bir önceki dönemde bir belediyeye verilmesinin etik olmayacağını söyleyen arkadaşlar, vali beyinde taraflı hareketleriyle birlikte encümen kararıyla 50 milyon bütçeli Osmaneli Belediyesine ve diğer belediyelere tahsisini duyduk. Hem bu araçları biz almaya çalışıyoruz. Bir taraftan da şartlı ve taraflı belediyelerden tahsis yapmasını duyuyoruz" dedi.

AK PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ

Yılmaz’ın konuşmasını sürdürdüğü sırada AK Parti meclis üyelerinin bazılarının gitmesi üzerine tansiyon iyice yükseldi. Konuşmasına devam eden CHP meclis üyesi Turgay Yılmaz, "Bir de arkadaşımız çekip gidiyor. Bir partinin ilçe başkanı sıfatıyla da işlerin organizesini yaparak çekip gidiyorlar. Necati Bey niye gidiyorsun ? Yenipazar Belediyesi isterken hiç sesin çıkmıyordu. Burada da kendi belediyene de versene bunu. Bu taraflı hareketler insanı üzüyor. Herhangi bir belediyeye verilmez diye bir şey yok. Ama bu taraflı hareketler insanları üzüyor. Bu arkadaşlarımı da gerçekten kınıyorum. 50 milyon bütçeyle övünen Osmaneli Belediyesine peşkeş çekiliyor. Verin Yenipazar Belediyesine, İnhisar Belediyesine onlara yardım etsinler. Siz isteyemezsiniz. Birileri verir, siz kabul edersiniz, başka bir şey yok" dedi.

Bu konuşmalar üzerine salonu terk etmemiş AK Parti İnhisar Meclis Üyesi Ahmet Bulur ayağa kalkarak, "Biz burada kavga mı yapıyoruz. Lütfen konuşma haddinizi bilin" dedi.

Turgay Yılmaz’ın "Senden mi öğreneceğim?" demesi üzerine herkes salonu terk etti ve tartışma bu şekilde son buldu.
Kaynak: İHA