Mardin Artuklu Üniversitesine Ödül

Mardin Artuklu Üniversitesi, '2016 Yılı Avrupa En İyi Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

Mardin Artuklu Üniversitesi, Avrupa Kalite Araştırma Topluluğu (ESQR) tarafından '2016 Yılı Avrupa En İyi Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen törende, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya ödül takdim edildi.

Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’daki farklı sektörleri temsilen seçilmiş şirket ve kamu kuruluşlarının katılım sağladığı törende, ödülünü alan Rektör Ağırakça, yaptığı açıklamada, Mardin Artuklu Üniversitesinin 21. Yüzyılda kendi alanında en iyi üniversitelerden biri olma hedefini belirlediğine vurgu yaparak, özgür bilimsel bir ortamda bilgi üretip bunun uygulanmasında ve takibinde rol almanın sonucu olarak bu ödülün kendilerine verildiğini ifade etti.

Ağırakça, şunları belirtti:

'Üniversitemiz bünyesinde meydana gelen ve ihtiyaç duyulan faaliyetlerin içeriklerini inceleyerek, verimliliklerini değerlendiriyoruz. İyileştirme süreçlerini planlayarak, üniversite yapımıza yönelik toplam kalite çalışmalarını en iyi şekilde yürütüyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi bilimsel ve kurumsal kaliteyi en önemli hedef ve prensip haline getirmiştir. Üniversitenin hizmetlerinin Avrupa’nın muteber kuruluşlarınca takip edilerek her yıl farklı alanlarda ödüle layık görülmesi gurur vericidir.'
Kaynak: AA