Kursiyerlerin Yaptıkları Çalışmalar Göz Doldurdu

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan mozaik, resim ve seramik kurslarına katılan kursiyerlerin yaptıkları çalışmaların yılsonu sergisi için açılış töreni gerçekleştirildi.

Kursiyerlerin Yaptıkları Çalışmalar Göz Doldurdu
Babaeski Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Melihat Tüzün, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercan Oraltay, şube müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sonrası protokol üyeleri kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları inceleyip çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

“SANATA VERİLEN DEĞER ARTTIKÇA, ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ DAHA DA HIZLANACAK”

Gerçekleşen yılsonu sergilerinden hoşnut olduğunu dile getiren Kaymakam Tarkan Keskin, “Yılsonu sergileri Babaeski’de bitmek bilmiyor ve bu da bizi çok sevindiriyor. Bu sergimizin oluşmasında 17 yaşından tutun, 70 yaşına kadar kursiyerlerimiz var. Sanata verilen değer ülkemizde arttıkça, ülkemizin gelişmesi daha da hızlanacak, bundan eminiz. Ülkemiz genişliyor, sanat alanı da inşallah genişleyecek. Bu tür projeler hem sanatçı ruhlu vatandaşlarımızın o içindeki yeteneklerini ortaya çıkartıyor hem de bazı eserlerde özellikle bizim ev hanımlarımıza para da kazandırıyor” dedi.

“ÇALIŞMALARI GENEL OLARAK ÇOK BAŞARILI BULDUM”

Çalışmaları başarılı bulan Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Melihat Tüzün, “Çalışmaları genel olarak çok başarılı buldum. Zaten Füsun hocam bu alanda bana göre çok iyi, Babaeski için bir kazanç olan sanatçı. Sadece resim değil, plastik sanatlara, görsel sanatlara ilişkin ve daha birçok konuda gerçekten yetkin birisi. Öğrencileri motive etmesi anlamında da çok iyi, ayrıca seramik hocası da çok iyi” diye konuştu.

BABAESKİ İÇİN BİR İLK

Kurs eğitmeni ve aynı zamanda ressam olan Füsun Sünnetçioğlu, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sünnetçioğlu, “Çalışmalarımızda tuval üzerine akrilik yapıldı. Onun dışında mozaik çalışmaları yapıldı. Bu yıl bir ilk oldu, Babaeski için. Mozaik doğal taş üzerine çalışmalar yapıldı ve ayrıca cam mozaik çalışıldı. Doğal taşta kompozisyonu önce çiziyoruz ve sonra taşları keserek üzerine yapıştırıyoruz. Yapıştırma işlemi bittikten sonra da üzerine derz atılıyor. Bu çalışma çok kapsamlı bir çalışma binanın dış cephesine, banyolara, mutfaklara, salonlara dekoratif pano olarak değişik yerlerde kullanılabilir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA